© ATV

“Cheri Yo, Cheri Yo”: Ice Pearls Wilrijk brengt échte Antwerpse ijspraline op de markt

Wilrijk -

Ice Pearls, de ijspralinewinkel in Wilrijk, verkoopt sinds kort de ‘Cheri Yo’. Een échte Antwerpse praline vernoemd naar het o zo Antwerpse liedje. “De praline wordt gemaakt met een amarena-kers (cherry in het Engels) en yoghurt ijs, waar de ‘yo’ voor staat. “We schrijven cherry niet op z’n Engels omdat chéri, (wat liefje betekent in het Frans nvdr.) er liefelijker uitziet”, zegt ijsmaker Willy Mahaudens (70).

“Cheri Yo, Cheri Yo, in Antwerpen zingen ze zo”, zingt Mahaudens ons toe wanneer we de zaak binnenstappen. Hij is bij de Wilrijkenaar misschien wel beter bekend als eigenaar van ijssalon Willy Vanilli op het Mastplein in Wilrijk. Mahaudens verkocht het concept drie jaar geleden en begon tijdens de coronacrisis, samen met zijn zoon en ex-schoondochter, met een ijspralinebusiness. “Nu noem ik me Willy Worldwide”, lacht hij.

“Ik ben al sinds 1968 met ijs en wafels bezig”, vertelt Mahaudens. “Ice Pearls is een parel van een zaak geworden.” Zoon Youri (45) verzorgt het design en zijn ex-vrouw Kim Vanderwallen (46) staat in de winkel. “Ik was tijdelijk werkloos en had toen besloten om pralines te gaan maken”, zegt Vanderwallen. “Vanuit onze garage in Aartselaar kregen we ze verkocht. Dat liep zo goed dat we in december 2021 met de winkel in de Kern gestart zijn.

Dit is de enige echte Cheri Yo.

Dit is de enige echte Cheri Yo. © Tom Cornille

“Het begint te bollen”, vertelt Willy Mahaudens met een grote glimlach. “Maar het is heel veel werk.” Hij toont met alle plezier hoe hij zijn ijspralines produceert. “Je maakt eerst je ijs om dat daarna in een vormpje te gieten. Je plaatst de kers er zorgvuldig in en spuit er nog een laagje ijs over. Daarna gaat het in de shockvriezer om het hard te maken en op het eind doppen we het in pure Belcolade.” De diepvriezers staan goed vol, er is duidelijk vraag naar de pralines van de Mahaudens.

De Wever en Antwerp

Het plan van de eigenaars is om een beetje naam te maken in de buurt. Zo kopen vooral lokale restaurants hun creaties. “We willen de praline graag aan burgemeester De Wever laten zien”, zegt Mahaudens. “En eventueel in de toekomst gaan samenwerken met voetbalclub Antwerp vanwege de rood-witte kleur.”

De respons van de klanten is trouwens goed. “Het zuurtje met de yoghurtsmaak doet blijkbaar toch iets bij de mensen”, zegt de ijsmaker. Met de Cheri Yo hoopt Mahaudens dat de mensen Ice Pearls wat beter leren kennen. De journalist en de fotograaf waren alvast helemaal fan. (svo)

Aangeboden door onze partners