©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kan FT Antwerpen derde match afdwingen tegen Halle-Gooik? “We moeten durven te voetballen”

Alle kaarten op tafel! FT Antwerpen moet vanavond winnen in Halle-Gooik om nog een derde en beslissende wedstrijd uit de brand te slepen. Bij verlies is Halle-Gooik opnieuw kampioen. Gelukkig kunnen de Sinjoren vanavond weer rekenen op Hamza Zaaf, die vorige week nog geschorst moest toekijken.

“Niets zo frustrerend om langs de zijlijn te staan en niets te kunnen betekenen voor je ploeg”, zegt Zaaf. “Ik vond dat we niet echt onderlagen, maar dat de omstandigheden een beetje tegenzaten. We trokken dit seizoen drie keer aan het kortste eind tegen Halle-Gooik, het wordt tijd dat daar verandering inkomt. We zijn zeker niets kansloos, maar zullen toch iets efficiënter met onze kansen moeten omspringen. We zijn klaar om vanavond te knallen. Eigenlijk ligt alles nog open. Halle-Gooik moet winnen om de titel te pakken, wij moeten winnen om onze kansen op de titel te vrijwaren. Halle-Gooik zal net als wij voluit moeten gaan en kan niet direct wachten op een foutje van ons. En natuurlijk geldt voor ons hetzelfde.”

Ondanks de nederlaag heeft de prestatie van vorige week Zaaf en co. wel vertrouwen gegeven. “We hebben vorige week getoond dat we zelfs in moeilijke omstandigheden niet plooien en hebben gemerkt dat ook Halle-Gooik onder druk weleens serieus in de fout durft te gaan. We moeten gewoon durven te voetballen. Als we de hele wedstrijd druk kunnen zetten en ervoor zorgen dat de afvallende tweede bal altijd voor ons is, dan hebben we kans op winst en volgt er volgende week nog een match. Bij een eventuele derde partij zou de druk ook nog eens volledig bij hen te komen liggen, nu ligt die nog volledig bij ons.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Zaalvoetbal