John Terra en Lissa Lewis in duet. 

John Terra en Lissa Lewis in duet. © Dirk Van de Velde

Niel Am See groeit uit tot mekka voor Vlaamse artiesten

Niel -

John Terra, een van de iconen uit de Vlaamse muziek, stelde donderdagavond zijn nieuwe album ‘Even van de wereld’ voor in ‘Niel Am See’. De eventlocatie, die enigszins verborgen ligt tussen de Matenstraat en het Wetenschapspark, weet steeds meer artiesten te charmeren.

BART ROGGEMAN

Zo liet platenmaatschappij CNR Records Belgium zijn oog op deze unieke plek vallen. Samen met B&ML en Tousensemble Publishing werd eind 2018, kort voor de coronaperiode, Niel Am See uit de grond gestampt om het te laten uitgroeien tot een unieke eventlocatie voor artiesten, bedrijven en media. Als je er passeert, is de kans niet onbestaande dat je er een artiest tegen het lijf loopt.

“Eigenlijk was het ook per toeval dat we deze locatie ontdekten”, vertelt managing director van CNR Tom De Meijer. “Voordien waren we gevestigd aan de A12 en zochten iets centraal tussen Antwerpen en Brussel. De omgeving van het Wetenschapspark was uitnodigend, maar dat lag moeilijk tot we ‘aan de overkant’ op deze locatie stootten.”

John Terra met Tom De Meijer van CNR Records. 

John Terra met Tom De Meijer van CNR Records. ©  Dirk Van de Velde

Met onder meer Niels Destadsbader, Camille, Metejoor, Willy Sommers, Cleymans &Van Geel en nog een reeks andere artiesten in de portefeuille, groeit CNR Records op Niel Am See steeds meer uit tot een mekka van de Vlaamse artiesten. “Er zijn nog weinig plaatsen in Vlaanderen waar ik nog niet ben geweest, maar deze ligging is toch echt wel heel bijzonder”, reageert Willy Sommers. “Voor mij was het weer een ontdekking.”

 

 ©  Dirk Van de Velde

Zeventig jaar

Voor John Terra zelf is het ook een bijzonder moment. “Normaal had ik dit album vorig jaar op mijn zeventigste uitgebracht”, vertelt hij. “Op de valreep van dit levensjaar kan ik het toch nog uitbrengen. Het siert CNR dat ze in deze tijden voor ons als artiesten toch hun nek uitsteken. Met deze locatie weten ze alleszins ook te scoren.”

Dat is ook de mening van Lissa Lewis uit Stabroek. Tijdens de voorstelling van Terra’s nieuwe album mocht ze samen met hem het duet ‘Diep in mij’ zingen, een eigen versie naar de betreurde Yasmine. Bij alle artiesten klonk het unaniem: “Blij dat we op deze manier nog eens kunnen verzamelen voor we - gelukkig- een drukke zomer ingaan.”

 

 ©  Dirk Van de Velde

 

 ©  Dirk Van de Velde

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio