“Twaalf verschillende smaken bieden we aan, van vanille tot aardbei, banaan, mokka, stracciatella en yoghurt”, zegt uitbater Romano De Wilde van café Angèle. © EMA

Nieuwe uitbater café Angèle breidt volkscafé uit met ijssalon

Arendonk -

Nadat het bekende volkscafé Angèle in Arendonk zestig jaar lang een echt biercafé is geweest, kiest de nieuwe uitbater ervoor om zijn zaak te verbreden. Zo bood hij zijn klanten kort na de opening al meteen een kleine kaart aan van croque monsieurs, hamburgers en andere snacks. Nu komt daar ook nog een ijssalon bij.

“We hebben een aparte toog met schepijs bijgezet in het café”, zegt uitbater Romano De Wilde (48). “Twaalf verschillende smaken hebben we in ons assortiment, van vanille tot aardbei, banaan, mokka, stracciatella en yoghurt: 1,70 euro voor één bol of 3,20 euro voor twee bollen. Je kunt er ook slagroom, chocolade of een topping van snoepjes bijnemen.”  

Café Angèle bestaat al sinds 1959. De populaire familiezaak overleefde drie generaties, maar ging in december 2019 finaal na zestig jaar dicht. Het pand werd verkocht aan brouwerij Keersmaekers-Corsendonk en stond sindsdien leeg.

Zo begon in Arendonk stilaan de vrees te leven dat Angèle hetzelfde lot beschoren zou worden als zo vele andere cafés in Vlaanderen: dat het zou worden afgebroken om plaats te maken voor appartementen. “Angèle is altijd het beste café van Arendonk geweest. Zo’n mooie zaak willen we niet verloren laten gaan”, zei eigenaar Jef Keersmaekers.

Vader en zoon

Twee jaar nadat Nancy De Proost, haar man Paul en haar zus Nadine hun laatste pint hebben getapt in het etablissement, vloeit er sinds half april weer bier uit de tapkraan. De nieuwe uitbaters zijn Romano De Wilde en zijn 25-jarige zoon Demi. (ema)

MEER OVER Net Open

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio