©  ISOPIX

Roland Garros-directeur Amélie Mauresmo noemt mannentennis “aantrekkelijker”, ’s werelds nummer één Iga Swiatek “teleurgesteld”

Iga Swiatek, de nummer één van de wereld bij de vrouwen, heeft gezegd “verrast en teleurgesteld” te zijn na de uitlatingen van Amélie Mauresmo. De toernooidirecteur van Roland Garros had woensdag gezegd dat het mannentennis tegenwoordig aantrekkelijker is.

Wim Conings

“In het huidige tijdperk voel ik me als vrouw en voormalig tennisspeelster me er niet slecht of oneerlijk bij te zeggen dat er meer aantrekkingskracht uitgaat van het mannentennis”, zei Mauresmo op een persconferentie. De Française antwoordde daarmee op een vraag over waarom er zo weinig vrouwenwedstrijden laat op de avond geprogrammeerd werden in Parijs. Van de tien laatavondwedstrijden was slechts één duel er eentje tussen vrouwen.

Iga Swiatek. ©  AP

Swiatek kon dat maar matig appreciëren. “Dit is toch wel wat verrassend en teleurstellend, ja”, reageerde de nummer één van de wereld. “Ik denk dat vrouwentennis veel voordelen heeft. Sommigen zeggen dat het onvoorspelbaar is, dat vrouwen niet consistent zijn. Maar aan de andere kant kan die onvoorspelbaarheid net mensen aantrekken.”

Van enige inconsistentie is bij Swiatek zelf alvast geen sprake. De 21-jarige Poolse walste over de Amerikaanse Jessica Pegula voor een 33ste zege op rij en staat daarmee in de halve finales van Roland Garros.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis