©  BELGA

Kangoeroes Mechelen op weg naar halve finale na zege in Groningen

De heenwedstrijd van de kwartfinales van de BNXT play-offs leverde voor Kangoeroes Mechelen een mooie overwinning in Groningen op. “Een zege van het karakter”, oordeelde uitblinker Domien Loubry. Ook Myles Stephens (20 punten, 8 rebounds) was weer top. De Maneblussers openen zo meteen de deur van de halve finales. Vrijdag om 20.00u volgt de return aan de Mechelse Winketkaai. De winnaar van dit duel speelt tegen Nederlands kampioen Heroes Den Bosch.

Patrick Ceulemans

De studieronde was voor Groningen, dat met driepunters en via onder anderen Henry Caruso 10-3 uitliep. Geen paniek bij Kangoeroes Mechelen, dat sterk verdedigde en met Domien Loubry en Mattias Palinckx herstelde naar een 20-18 na het eerste kwart. Groningen miste intensiteit in het tweede kwart, werkte slecht af aan de vrijworplijn en zag Kangoeroes met snel en efficiënt basketbal afstand nemen. Myles Stephens scoorde en Loubry dirigeerde de Mechelaars naar een 37-43-bonus halfweg.

Het derde schuifje (29-22) was voor Groningen maar een coole Loubry hield na 49-55 de Kangoeroes aan de leiding: 66-69. Groningen begon scherp aan het slotkwart en James Gavin bracht met een bom een 78-74-voorsprong op het scorebord. Palinckx verdween met vijf fouten uit de match.

Groningen bleef tot 84-81 aan de leiding. Jonas Foerts met een driepunter en twee vrijworpen van AJ Brodeur zorgden toch voor Mechelse winst. Groningen miste liefst 16 vrijworpen (11 op 27) en Kangoeroes Mechelen lukte 12 op 12 vrijworpen.

“De mooiste zege van het seizoen. Ik ben trots op mijn jongens”, zei coach Kristof Michiels.

Groningen 84-86 Kangoeroes Mechelen

GRONINGEN: Thomas 8, Williams 12, Koenis 6, Brandwijk 15, Caruso, Duke 3, Ingram 7, Gavin 12, Ekegeze 5

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 20, Loubry 20, Alston 10, Foerts 11, Palinckx 8, Van Buggenhout 0, Kotrulja 3, Mennes 0, Brodeur 10, Waleson 4

Vastgoed

Jobs in de regio