© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vijftiger bestraft voor partnergeweld en verkrachting

Geel

André P. (57) uit Geel is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met probatie-uitstel voor langdurig partnergeweld.

De relatie met zijn toenmalige partner liep vorig jaar helemaal spaak. Toen de partners op 13 december 2021 voor de laatste keer met elkaar afspraken, haalde hij plots een breekmes tevoorschijn. P. beweerde dat hij een overeenkomst had met de vrouw om nog tot Nieuwjaar seks te hebben. Onder bedreiging van het mes heeft hij de vrouw verkracht.

Volgens het parket had de man de vrouw ook al eerder bij de keel gegrepen en wurgbewegingen uitgevoerd. De man zelf beweerde dat hij de vrouw nooit had bedreigd met een mes.

De rechter heeft de man veroordeeld tot een celstraf van drie jaar met probatie-uitstel. Alleen de periode dat hij in voorhechtenis verbleef, behoort tot het effectieve deel van zijn straf. P. moet zich laten behandelen voor zijn agressieproblematiek en moet ook een contactverbod met zijn ex-partner naleven. Hij is voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten. Het Openbaar Ministerie had vorig jaar een effectieve celstraf van vier jaar gevorderd. (bvdl)   

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio