©  ISOPIX

Toernooidirectrice Roland Garros houdt ondanks kritiek vast aan late starturen: “Op het einde maken we de balans op”

Er wordt voorlopig niet geraakt aan de starturen van de avondwedstrijden op Roland Garros. Toernooidirectrice Amélie Mauresmo heeft wel begrip voor de kritiek die Rafael Nadal en Novak Djokovic uitten nadat hun kwartfinale dinsdagnacht pas om 1u15 afgelopen was. Zij klaagden dat het comfort van de spelers in het gedrang komt door die late uren.

Bron: BELGA

LEES OOK. Rafael Nadal en Novak Djokovic hekelen laat speeluur na slijtageslag tot kwart over één ’s nachts: “Dit is de wereld waarin we nu leven”

“De avonduren kunnen daaromtrent inderdaad vragen oproepen”, erkende Mauresmo. “Het zijn vragen die ik mij ook stel. Op het einde maken we de balans op. Voor nu blijven de avondsessies.”

De ex-nummer 1 wees er in haar reactie op dat “het stadion om 1u15 nog quasi helemaal gevuld was en slechts enkelen hun zitje hadden verlaten”.

Nadal en Djokovic benadrukten na hun onderlinge duel allebei dat de avondsessies, die doorgaans starten rond 21 uur, te laat beginnen. Ze wezen daarvoor allebei naar de televisiezenders, die veel geld op tafel leggen voor de uitzendrechten en daarom de beslissende stem zouden hebben over het startuur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis