Zaakvoerder Bernard Sironval en managers Daniella Van Gastel en Steven Du Bois van Otomat. © Dirk Vertommen

Pizzarestaurant Otomat opent op de Vismarkt: “Pizza op z’n Italiaans, maar met een Belgische toets”

Mechelen -

Op de Vismarkt in Mechelen opent morgen, donderdag, pizzarestaurant Otomat. Je vindt er pizza’s met een Belgische toets die je kan delen met je gezelschap. De combinatie met bier speelt daarbij een belangrijke rol. “We willen van pizza eten opnieuw een beleving maken”, zegt zaakvoerder Bernard Sironval.

Stijn Van de Sande

Pizzarestaurant Otomat ontstond in 2015 en telt intussen al zeven zaken. Op de Vismarkt in Mechelen opent donderdag het achtste restaurant de deuren. “Maar een opening blijft altijd enorm spannend, want we willen het goed doen”, zegt oprichter en zaakvoerder Bernard Sironval. “De dagen en uren voor de opening is er altijd nog zo veel waar je aan denkt. Maar nu zijn we klaar om de Mechelaars te verwelkomen en kennis te laten maken met ons concept.”

Bij Otomat is het de bedoeling dat je de pizza’s deelt met je gezelschap. “Don’t choose, share is ons motto”, zegt Sironval. “We willen van pizza eten opnieuw een beleving maken en mensen samen brengen, net zoals dat in Italië het geval is. Eten doe je bij ons met je handen en bier speelt een belangrijke rol. Want Italianen eten hun pizza doorgaans niet met wijn, maar wel met bier. De drank geeft ons daarnaast de mogelijkheid om een Belgische toets in de pizza’s te verwerken.”

In het pizzadeeg zit een uniek ingrediënt: biergist van brouwerij Duvel Moortgat. © Dirk Vertommen

Uniek deeg

In het pizzadeeg, dat werd samengesteld door een Frans-Italiaanse pizzabakker, wordt namelijk een speciaal ingrediënt gebruikt: biergist. Daarvoor werkt Otomat samen met brouwerij Duvel Moortgat. “Zonder echt naar gist, bier of alcohol te smaken, geeft het de pizza’s toch een unieke smaak. Verder hebben we een uitgebreide bierkaart met traditionele en lokale bieren. Dat aanbod wordt regelmatig vernieuwd. Op de menukaart zie je ook welke bieren er bij de pizza’s passen.”

Maar ook op andere manieren geven de pizzabakkers van Otomat een Belgische toets aan de pizza’s. “Uiteraard bieden we de klassiekers aan, maar we hebben bijvoorbeeld ook pizza’s met asperges of vol-au-vent”, vertelt Sironval. “Daarbij is het niet zo dat we de vol-au-vent over het deeg smeren en zo in de oven zetten, maar we zorgen er wel voor dat we de smaken kunnen vertalen naar de pizza. Ook het aanbod aan pizza’s zal doorheen het jaar variëren en is deels afhankelijk van de seizoenen. Daarbij hebben we veel aandacht voor vegan-pizza’s.”

Otomat Mechelen is klaar om de eerste gasten te ontvangen. © Dirk Vertommen

Vriendelijkheid

“We zijn blij en vereerd dat we in Mechelen een zaak kunnen openen”, klinkt het. “De Vismarkt is een prachtige locatie en het valt me op dat de mensen hier enorm vriendelijk zijn. Zowel de andere horeca-uitbaters als de voorbijgangers zijn heel positief. Vriendelijkheid is trouwens iets waar ik op hamer bij mijn personeel, want het eten is vaak niet de belangrijkste reden waarom klanten terugkomen. Dat is de service. Op beide vlakken gaan wij voor topkwaliteit.”

Otomat Mechelen is geopend vanaf donderdag 2 juni om 12u. Het restaurant is tijdens de week open van 12u tot 22u en in het weekend tot 23u.

 ©  Dirk Vertommen

 ©  Dirk Vertommen

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio