Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande openen brasserie George in de voormalige Lindehoeve in Merksplas. © Ronny van den Ackerveken

Piet-Hein en Steffi openen met brasserie George vierde zaak met jongensnaam

Merksplas, Turnhout, Beerse -

In de Veldenbergstraat in Merksplas is het vroegere restaurant Lindehoeve grondig verbouwd. Met de nieuwe naam brasserie George bieden zaakvoerders Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande uit Turnhout een toegankelijk concept met een Belgische keuken aan. Voor de vennoten is het de vierde horecazaak in de Noorderkempen.

Ronny van den Ackerveken

Het begon voor Piet-Hein en Steffi vijf jaar geleden met brasserie Flor in het centrum van Beerse. “Onder impuls van Steffi kwam daarna Monsieur Louis in de Leopoldstraat Turnhout”, vertelt Piet-Hein. “Op de kaart staan croque-monsieurs en kroketten. Daarnaast spelen we met Gastrobar Gaston in de Vianenstraat Turnhout in op het ‘sharing’ concept, met tapas en een wereldse keuken. En net als de voorbije jaren organiseren we een zomerbar aan het kasteel in Tielen.”

“Anderhalf jaar geleden namen de uitbaters van camping Molenzijdse Heide in Merksplas contact met ons op. Ze zochten iemand om het restaurant Lindehoeve, dat aan het vakantiepark ligt, over te nemen. We zagen het wel zitten om er een brasserie van te maken. Net als bij onze drie andere zaken hebben we voor een jongensnaam gekozen. Het keukenteam werkt met Belgische en dagverse producten. Op de menukaart staan onder andere salades, croque-monsieurs en visgerechten. Er komen nog suggesties bij. Een pluspunt is dat de zaak eenvoudig kan aangepast worden tot een feestzaal voor 250 personen”, zegt Piet-Hein.

Sfeervolle tinten

Van de oude hoeve bleef aan de binnenkant niet veel over. “Het interieur werd helemaal gestript”, legt Steffi uit. “Alles, van het plafond tot de vloer en ook de bar, is volledig vernieuwd. Met warme, sfeervolle tinten en materialen geeft het nu een heel andere uitstraling. Voor elke zaak kunnen we rekenen op een fantastisch team. Ook de vrouw van Piet-Hein maakt er deel van uit, mijn man houdt zich bezig met de website en sociale media.”

Zoals de meeste horecazaakvoerders hebben ook Piet-Hein en Steffi openstaande vacatures. “Voor bijna elke sector is dat een probleem”, zegt Piet-Hein. “Wij proberen met kandidaten die komen solliciteren in de mate van het mogelijke mee te denken aan hun gezinssituatie. Verder zijn de doorgroeimogelijkheden bij ons groot.”

www.brasseriegeorge.be

De vroegere Lindehoeve is volledig vernieuwd. © rr

MEER OVER Net Open

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio