Vanaf vrijdag al rondjes draaien in The View, reuzenrad aan Scheldekaaien

Antwerpen -

Nog voor de start van de Sinksenfoor kan je vrijdag al aan boord van The View, het reuzenrad aan het Zuiderterras, net voor de Suikerrui. De 42 gondels worden vandaag gemonteerd, morgen donderdag wordt alles officieel gekeurd, en vrijdag om 11u zet het gevaarte zich in beweging. Tot januari, want de uitbater mag meteen blijven staan tot na de Winter van Antwerpen.

René Bufkens, zaakvoerder van The View, begint met goed nieuws: “Ik heb de tickets niet duurder gemaakt, kinderen betalen 5 euro en volwassenen 8 euro. Het enige wat ik dus vraag is dat de mensen niet allemaal tegelijk komen. We zijn elke dag open van 11 tot 23u dus dat moet wel lukken. En zo kan ik tussendoor ook eens een terrasje doen in jullie prachtige stad.” Bufkens heeft het druk want als echte forain is hij op de Sinksenfoor ook de Wild Mouse, de Waterbaan en de Rollercoaster aan het opbouwen.

The View krijgt stilaan vaste voet aan de grond, want Bufkens heeft toelating om nu drie jaar na elkaar de periode juni-januari te overbruggen. “We hebben er de voorbije jaren ook héél lang gestaan, daar zat corona mee tussen. We draaien dus nu non-stop tot in de winter, en dan breken we af voor winteronderhoud.” The View is 55 meter hoog, heeft 42 gondels en kan achthonderd personen per uur een prachtig zicht bieden over stad en Schelde. Blikvanger is natuurlijk het videoscherm in het ‘oog’ van het rad, bovenop de flikkerende ledverlichting.

Het Antwerpse stadsbestuur onderzoekt intussen of er zelfs een permanent reuzenrad op de heraangelegde Scheldekaaien kan komen. (ph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sinksenfoor