© atv

Twee aanslagen met zwaar vuurwerk: onder meer familie van bekende kickbokser geviseerd

Borgerhout, Merksem -

In de Zegepraalstraat in Borgerhout ontplofte zwaar vuurwerk voor de deur van de ouderlijke woning van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik. In Merksem werd een andere familie geviseerd. “Ik ken Ben Saddik alleen van tv”, klinkt het daar.

In de Zegepraalstraat in Borgerhout werd tussen middernacht en 1 uur vuurwerk gegooid naar een woning van de vader van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik. Verschillende ruiten in voordeuren sneuvelden door de knal en ook geparkeerde wagens liepen veel schade op. “Vijf personen werden met lichte gehoorschade naar het ziekenhuis gebracht, ze mochten later terug naar huis”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket.

Kickbokser Jamal Ben Saddik. © Geert Van de Velde

De vader van kickbokser Jamal Ben Saddik was thuis toen het zware vuurwerk voor zijn woning ontplofte. Woensdagochtend mat hij de schade op, de stenen dorpel van zijn woning en de omkadering van de voordeur werden in stukken geslagen. De knal sleurde ook een deel van de deurbel en de brievenbus van de muur, een laag van het glas boven de voordeur ging aan diggelen.

Volgens onze informatie zou de aanslag gericht zijn tegen een van de broers van Jamal, ook wel bekend onder de bijnaam ‘Urbanus’. “Ik heb geen idee waarom dit gebeurd is”, reageert vader Ben Saddik. ”Of mijn zoon een probleem zou hebben? Ik weet het niet.” Op de woning hangen twee stevige bewakingscamera‘s. ”De politie heeft de beelden meegenomen”, zegt de man. “Ik weet niet of er iets op te zien is.”

Schade in de Zegepraalstraat in Borgerhout. © BFM

Tien minuten na de explosie in Borgerhout ontplofte ook bij een woning in de Vrijhandelstraat in ‘t Dokske in Merksem een zwaar stuk vuurwerk. Verschillende woningen en auto’s raakten beschadigd. Het vuurwerk ontplofte voor een pand in het begin van de straat aan de kant van de Borrewaterstraat. “Wij hebben geen idee waarom dit gebeurd is” reageert de zoon des huizes. ”Mijn ouders wonen hier. Ik heb niets met drugs of de haven te maken.” De geviseerde woning heeft volgens hem ook niets met de familie Ben Saddik te maken. ”Die ken ik alleen van televisie.”

Schade in de Vrijhandelstraat in Merksem. © BFM

Schade in de Vrijhandelstraat in Merksem. © BFM

“Of er een link is tussen beide feiten, wordt onderzocht. We hebben een onderzoeksrechter gevorderd”, zegt Aerts. “Een eventuele link met het drugsmilieu wordt eveneens onderzocht.” Volgens onze informatie lijkt die link er in beide gevallen wel te zijn. Kickbokser Jamal Ben Saddik alias Goliath komt aan bod in verschillende drugsdossiers, hij werd in maart van vorig jaar nog opgepakt omdat hij ervan verdacht wordt een van de verkopers van telefoons met Sky ECC te zijn. De aanslag in de Zegepraalstraat van afgelopen nacht zou vooral gericht zijn tegen de broer van Jamal ‘Urbanus’, ook een bekende in het drugsmilieu.

In de Vrijhandelstraat wonen de ouders van de broers C., die mannen werden in het verleden ook veroordeeld voor drugshandel.

LEES OOK. Kickbokser ‘Goliath’ aangehouden wegens verkoop gsm’s met Sky ECC

(vdaa, sare)

Schade in de Zegepraalstraat in Borgerhout. ©  BFM

Schade in de Zegepraalstraat in Borgerhout. ©  BFM

Schade in de Zegepraalstraat in Borgerhout. ©  BFM

Schade in de Vrijhandelstraat in Merksem © BFM

Schade in de Vrijhandelstraat in Merksem © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen