Luca (links) en Fabio Polizi verlaten Rupel Boom en spelen volgend seizoen voor Ninove. 

Luca (links) en Fabio Polizi verlaten Rupel Boom en spelen volgend seizoen voor Ninove. ©  Tom GOYVAERTS

Broers Luca en Fabio Polizzi verlaten Rupel Boom samen voor Ninove: “We kwamen er niet uit”

Nadat eerder al Yannis Augustynen, Joren Geudens, Ruben Kesteleyn en Mattis Bergiers vertrokken, ziet Rupel Boom met de broers Luca en Fabio Polizzi nog twee basisspelers andere oorden opzoeken. Zij trekken samen naar Ninove, dat afgelopen seizoen tweede eindigde in tweede afdeling VV A en naar eerste nationale promoveerde.

Peter Nys

“Ik was graag in Boom gebleven, maar we kwamen niet tot een akkoord”, opent Luca Polizzi, de oudste van de twee broers, het gesprek. “Ik speelde drie seizoenen voor de club en het laatste jaar was veruit het lastigste. Iedereen weet intussen in welke omstandigheden we dienden te werken. Voor de winterstop hadden we maar liefst vijf verschillende trainers. Steven De Groot kreeg de trein uiteindelijk op de rails, maar dan begonnen de financiële problemen. De Spaanse eigenaar betaalde al van in februari niks meer. Ik vind het heel knap dat we desondanks het behoud konden afdwingen met een zeer jonge spelersgroep.”

“Ik heb vooral heel veel bijgeleerd het voorbije jaar”, stelt Fabio Polizzi. “Ik kwam twee jaar geleden naar Rupel Boom om ervaring op te doen, want ik had nog nooit in een eerste ploeg gespeeld. Het was tijd om het jeugdvoetbal vaarwel te zeggen en tegen mannen te spelen. Het eerste seizoen viel door de coronapandemie compleet in het water, maar in de voorbije campagne ben ik wel aan mijn trekken gekomen en heb ik meer dan twintig matchen gespeeld. Soms als flankverdediger, dan weer eens centraal achterin en soms ook op de zes in steun van mijn broer. Die positie draagt nog altijd mijn voorkeur weg.”

Wanneer hebben jullie besloten om niet bij te tekenen?

Luca Polizzi: “Dat is nog maar recent gebeurd. We hebben eerst een gesprek gehad met het nieuwe bestuur. Ik had in maart al gezegd dat ik niet wilde blijven als de Spanjaarden er nog waren. Toen er een nieuwe investeerder kwam, lagen de kaarten weer anders. Al was ik aanvankelijk wel wantrouwig. Niet onlogisch als je drie maanden op je loon hebt moeten wachten, denk ik. Die Amerikaan heeft het blijkbaar wel goed voor met de club, want hij werkt alle schulden weg.”

Fabio Polizzi: “We wachten alleen nog op ons loon van april, maar dat zal wel in orde komen. Ik ben met een open geest de gesprekken met het nieuwe bestuur aangegaan, maar we zijn niet tot een akkoord gekomen. En Ninove toonde al langer belangstelling voor ons twee en wilde wel een extra inspanning doen.”

Was het van meet af aan de bedoeling om samen te blijven?

Luca Polizzi: “Helemaal niet. Mocht Fabio een mooi contract gekregen hebben bij Rupel Boom en ik niet, dan speelden we nu niet voor dezelfde club. Het is uiteraard wel leuk dat we samen blijven. Dat maakt het ook iets gemakkelijker voor onze ouders om te komen kijken. We hebben nog een oudere broer die in tweede provinciale speelt.”

Fabio Polizzi: “Ik had ook geen specifieke voorkeur. Nu we terug bij dezelfde club zitten, ben ik uiteraard wel blij. Ninove is een club met ambitie. Ze zijn nu drie jaar achter elkaar gepromoveerd, dat zegt wel iets. En ik denk niet dat het de bedoeling is om wat aan te modderen volgend seizoen. Ze willen volgend seizoen ook in de hoogste amateurreeks een goed figuur slaan.”

De reeks gaat in één klap van vijftien naar twintig ploegen en er komen vier ploegen van de beloften van 1A bij. Hoe kijken jullie daar tegenaan?

Luca Polizzi: “Ik vind het prima dat de reeks groter is geworden. Tijdens het voorbije seizoen hadden we slechts achtentwintig matchen en waren we twee keer vrij. Dat vond ik maar niks. Wat die beloftenteams zullen bijbrengen, is moeilijk in te schatten, maar ik vind het geen slecht initiatief. Ik kende het systeem al van in Nederland, waar ik één jaar bij MVV in Maastricht heb gezeten. Toen speelden we tegen Jong Ajax en Jong PSV en zo. Het niveau dat die ploegen haalden, was zeker niet verkeerd.”

Fabio Polizzi: “Ik zie er ook wel voordelen in. Ik heb tot twee jaar geleden zelf bij de beloften van Anderlecht gespeeld, maar toen kwamen we alleen tegen leeftijdsgenoten uit. Ik denk dat voetballen in de eerste nationale voor de ontwikkeling van spelers van achttien à negentien jaar een ideale leerschool kan zijn.”

Vastgoed

Jobs in de regio