©  AFP

Champions League-winnaar Benzema wint Ballon d’Or (althans volgens Messi)

De Argentijnse stervoetballer Lionel Messi zegt dat er geen twijfel mogelijk is: Karim Benzema verdient dit jaar de Ballon d’Or. Dat zegt de Argentijnse superster in een interview met Tyc Sports.

dsvn

“Benzema speelde dit jaar exceptioneel en eindigde op een grandioze manier”, aldus Messi, die zelf zeven keer de onderscheiding kreeg als speler van FC Barcelona.

Benzema was “beslissend vanaf de achtste finales in alle wedstrijden. Dit jaar is er geen twijfel voor mij”, zei de speler van PSG.

Argentinië speelt woensdag tegen Italië de ‘Finalissima’, de wedstrijd tussen de Europese en Zuid-Amerikaanse kampioen. Italië kon zich niet plaatsen voor het WK. “Het is waanzinnig dat Italië het EK won en niet kan deelnemen aan het WK. Hij noemde Italië “een van de grootste teams uit de geschiedenis van het wereldkampioenschap”, een ploeg die een van de favorieten zou zijn. “Niemand zou ze willen tegenkomen”, voegde hij eraan toe.

In het interview kreeg de Argentijnse sterspeler ook vragen over zijn aanpassing aan PSG en het Franse voetbal. Messi sprak over “een moeilijke verandering” en zei ook dat zijn kinderen wenend thuiskwamen na hun eerste dag school in Parijs. Daarna pasten ze zich aan, want ze “zijn fenomenaal”.

Afgelopen winter liep Messi een coronabesmetting op. Hij is ervan overtuigd dat hij nog gevolgen daarvan ondervindt in de longen.

Op 17 oktober wordt de Ballon d’Or uitgereikt. Voor het eerst beloont de prijs prestaties van één seizoen, en niet langer in een kalenderjaar. De stemming gebeurt nu door journalisten uit de top 100 van de FIFA-ranking.

Vastgoed

Jobs in de regio