Het vierde leerjaar ging opruimen in het park. © rr

Basisschool Sint-Eduardus krijgt prijs van Operatie Proper

Merksem -

De leerlingen van Basisschool Sint-Eduardus in Merksem zijn de properste van hun district. Ze kregen de prijs van Operatie Proper, een beloningssysteem van Mooimakers voor scholen en jeugdverenigingen die zich willen engageren voor een duurzame aanpak tegen afval en zwerfvuil.

Basisschool Sint-Eduardus heeft als eerste van de vier deelnemende Merksemse scholen het ingediende actieplan volledig uitgevoerd en krijgt hiermee de primeur in Groot-Antwerpen van Operatie Proper. Er werd niet enkel opgeruimd op en rond het schooldomein maar er werden ook themalessen gegeven en metingen gedaan. Daarvoor maakte de school gebruik van het ondersteunende en educatieve materiaal dat ter beschikking werd gesteld door Mooimakers.

Districtsschepen van Buurtinitiatieven Dominique Kums (Vooruit) en districtsschepen van Jeugd Sonja De Meyer (CD&V) zullen op donderdag 2 juni een mooie cheque overhandigen aan de directie, leerkrachten en leerlingen die zich een heel schooljaar lang hebben ingezet in de strijd tegen afval.

Merksemse scholen en jeugdverenigingen die volgend schooljaar willen meedoen en zo een financiële beloning willen verdienen, kunnen zich vanaf 16 augustus tot 31 oktober inschrijven op de website van Mooimakers.

 

Ook de leerlingen van het derde leerjaar deden mee. © rr

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio