© atv

150 kramen, 6 spectaculaire nieuwe attracties, vijf weken ‘knallen’: dit kan je verwachten van de Sinksenfoor

Antwerpen -

Na drie jaar slaat de Sinksenfoor dit weekend opnieuw haar tenten op aan Spoor Oost. Maandagnamiddag stelde schepen voor Markten en Foren Peter Wouters (N-VA) het programma voor in het gezelschap van een aantal foorkramers. Kermisbezoekers zullen vijf weken lang kunnen genieten van 150 verschillende kramen, waaronder ook zes nieuwe indrukwekkende attracties.

“Wie dit jaar de weg naar de Sinksenfoor niet vindt, zal het een en ander missen. We gaan zes weekends knallen.” Op die manier introduceerde schepen Peter Wouters (N-VA) de veelbelovende Sinksenfoor.

De belangrijkste nieuwigheden: zes nieuwe attracties die vanaf dinsdag arriveren op het terrein. En vooral gericht op waaghalzen. De Techno Power is een familie-attractie die de strijd aanbindt met zwaartekracht. De X-treme doet zijn naam alle eer aan: een grote draaiende arm die verschillende draaiende gondels in een kruis laat ronddraaien. De Free Style en een variant op de traditionele Piratenboot zijn dan weer gericht op families.

De opbouw van de kramen is in volle gang. Vanaf dinsdag volgen de spectaculairste attracties. © Nattida-Jayne Kanyachalao

De Sky Glider is een zweefmolen met gondels die je 40 meter hoog de lucht in neemt. Maar het meest indrukwekkende nieuwe toestel is de V Maxx. “Met zijn 60 meter de hoogste attractie van de kermis. Mensen zullen in twee gondels volledig ronddraaien aan een enorme snelheid, zo’n 120 kilometer per uur”, zegt foorkramer Jean-François Vlasselaerts.

Kermis voor iedereen

Naast nieuwe attracties komt de organisatie ook met drie nieuwe themadagen. “Op 11 en 12 juni wordt het stadspersoneel in de watten gelegd. Zij krijgen de kans om een bijzondere kermiservaring op te doen. Op 21 juni is het de beurt aan de mindervaliden. Zij hebben het al enkele jaren moeilijk om naar de foor te komen. Speciaal voor hen openen we die dag de kermis al om 14u in plaats van om 16u. We inviteren zo’n 2.000 personen uit verschillende centra. Zij krijgen gratis kermis, smoutebollen en frisdrank”, vertelt Wouters.

Foorkramer Jean-François Vlasselaerts en schepen Peter Wouters stelden samen het programma voor. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Voor de overige bezoekers zal de kermis een beetje duurder worden. “We zien allemaal af in de huidige situatie. De kosten stijgen overal, dus we voeren een kleine aanpassing door”, zegt Vlasselaerts. “Niet bij mij, mijn frietjes kosten nog steeds evenveel”, stelt een andere enthousiaste foorkraamster de kermisgangers gerust.

Een laatste belangrijke verandering vindt plaats in het weekend. “Elke vrijdag en zaterdag zullen de uitbaters hun kraam een uur langer openhouden. Dat recht krijgen ze van de stad en is leuk na twee jaar pandemie. De foorkramers verdienen het om hier het jaarlijks hoogtepunt te beleven”, aldus Wouters.

 

Het reuzenrad kreeg een prominente plaats op het terrein. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Zelf zal de schepen vooral langs de zijlijn toekijken. “Het is mijn eerste editie als schepen, maar die spectaculaire dingen zijn eigenlijk niet echt aan mij besteed. Rondkijken doe ik wel graag, naar al dat spektakel.”

Op 10 juli eindigt de Sinksenfoor naar goede gewoonte met een Big Bang. Maar daar wil nu nog niemand aan denken. “We verwachten tussen de 800.000 en de 870.000 bezoekers, een pak meer dan op onze vorige locatie. Niemand gaat deze editie willen missen. De Sinksenfoor is heilig onder de kermissen, het is de mooiste van allemaal. Ik kan niet wachten tot het zover is”, glundert Vlasselaerts.

(lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen