Chef-kok Gil Aerts (met wit shirt) van bar en bistro De Courant laat zich omringen door zijn boezemvriend Ward S‘Jegers, diens zus Jolien en door Ria Steenackers, de vorige uitbaatster van Den Kleyne Doorenboom in Kasterlee. 

Chef-kok Gil Aerts (met wit shirt) van bar en bistro De Courant laat zich omringen door zijn boezemvriend Ward S‘Jegers, diens zus Jolien en door Ria Steenackers, de vorige uitbaatster van Den Kleyne Doorenboom in Kasterlee. © Bart Van den Langenbergh

Boezemvrienden openen bar en bistro De Courant in De Kleyne Doorenboom: “We hebben het authentieke aspect van de hoeve behouden”

Kasterlee -

De horecazaak in de historische hoeve Den Kleyne Doorenboom op Houtum in Kasterlee heeft nieuwe uitbaters. Gil Aerts (26) en zijn boezemvriend Ward S’Jegers en diens zus Jolien (28) uit Geel realiseren met hun bar en bistro De Courant hun eigen horecadroom. “Als kleine jongens hebben Gil en ik al gezegd dat we samen iets in de horeca zouden doen”, vertelt Ward S’Jegers.

Bart Van den Langenbergh

De pittoreske hoeve Den Kleyne Doorenboom op Houtum dateert al van de zeventiende eeuw en is een van de oudste hoevegebouwen uit Kasterlee. Vroeger deed het gebouw al dienst als afspanning en herberg. In 2001 heropenden Danny Noyens en Ria Steenackers in het opgeknapte gebouw hun eigen brasserie In Den Kleyne Doorenboom.

Na meer dan twintig jaar gaf zaakvoerster Ria de fakkel door aan jonge ondernemers. Chef-kok Gil Aerts en Ward en Jolien S’Jegers uit Geel zwaaien nu de plak in de zaak die voortaan bar en bistro De Courant heet. Broer en zus S’Jegers zijn ook nog aan de slag in het transportbedrijf van hun vader Karl S’Jegers in de Nikelaan in Laakdal. Zij combineren die job met een nieuwe uitdaging. “Mijn vader heeft vroeger in Geel nog café Het Anker uitgebaat en onze familie baat ook drankenhandel S’Jegers op Logen in Geel uit”, legt Ward S’Jegers uit. “Via gemeenschappelijke kennissen zijn we bij Den Kleyne Doorenboom terechtgekomen. De vorige uitbaatster Ria wilde stilaan afbouwen en toen kwamen wij op haar pad. Samen met mijn boezemvriend Gil Aerts hebben we de zaak overgenomen. Ik ken Gil al van toen we 13 jaar waren. We hebben op jonge leeftijd al gezegd om samen iets in de horeca te gaan doen.”

Het hele team van bar en bistro De Courant staat in de vernieuwde horecazaak in de eeuwenoude hoeve Den Kleyne Doorenboom op Houtum in Kasterlee. 

Het hele team van bar en bistro De Courant staat in de vernieuwde horecazaak in de eeuwenoude hoeve Den Kleyne Doorenboom op Houtum in Kasterlee. © Bart Van den Langenbergh

Ervaring in sterrenzaak

Gil Aerts heeft een opleiding tot chef-kok in een hotelschool gevolgd en stond de voorbije jaren al in de potten van enkele andere keukens te roeren. “Zo heb ik geruime tijd gewerkt in La Belle in Geel, het restaurant van Peter Vangenechten met een Michelinster, maar ik heb ook ervaring met Italiaanse gerechten”, vertelt Gil Aerts. “In De Courant serveren we gerechten uit zowel de Vlaamse, Franse als Italiaanse keuken. Het is uiteraard de bedoeling om seizoensgebonden en met verse producten te werken.”

Het authentieke aspect van de oude hoeve is bij De Courant nog volop aanwezig, al kwamen er wel eigen accenten. “We hebben het interieur wat in een nieuw jasje gestoken en binnen opnieuw geverfd. Maar we hebben wel de oude tafels behouden”, vertelt Jolien S’Jegers. “De mensen kunnen hier ook gerust binnenstappen om aan de toog een pintje te drinken. We hebben ook een loungeruimte met zeteltjes en twee hoge tafels gemaakt. We zijn natuurlijk tevreden dat we buiten beschikken over een groot terras. Het is de bedoeling om tegen de zomer van 2023 achteraan een kleine zomerbar te installeren.”

Gastronomische straat

De Courant is de Franse benaming voor stroom en past perfect bij de ligging van de bistro, op honderd meter van de Kleine Nete. Het vaste team bestaat uit een zestal medewerkers, onder wie ook vorige uitbaatster Ria Steenackers. “In De Courant kan iedereen terecht voor bijvoorbeeld huwelijks-, communie- of bedrijfsfeesten. De zaak is hier ook ideaal gelegen in de gastronomische en toeristische straat van Kasterlee”, geeft Ward S’Jegers nog mee.

Bar en bistro De Courant op Houtum 90 in Kasterlee is van donderdag tot en met maandag geopend vanaf 11u. Dinsdag en woensdag zijn de sluitingsdagen.

www.decourant.be

Chef-kok Gil Aerts (met wit shirt) laat zich aan bar en bistro De Courant in Kasterlee omringen door zijn boezemvriend Ward S‘Jegers en diens zus Jolien en door Ria Steenackers, de vorige uitbaatster. 

Chef-kok Gil Aerts (met wit shirt) laat zich aan bar en bistro De Courant in Kasterlee omringen door zijn boezemvriend Ward S‘Jegers en diens zus Jolien en door Ria Steenackers, de vorige uitbaatster. © Bart Van den Langenbergh

MEER OVER Net Open

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio