De brug over de E19 op de grens van Mechelen met Zemst. © Google Street View

AWV vernieuwt wegdek en leuningen op brug over E19, verkeer moet over versmalde rijstroken

Mechelen, Zemst -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf woensdag 1 juni onderhoudswerken uit op de Brusselsesteenweg (N1) over de E19 vlak bij de grens van Mechelen met Zemst. Zowel het wegdek als de leuningen krijgen een grondige opfrisbeurt.

“Om ervoor te zorgen dat het verkeer over de brug kan blijven rijden, werken we in twee fases”, zegt Anton De Coster van AWV. “Vanaf 7 juni tot eind augustus werken we in de richting van Zemst. Nadien is de andere weghelft aan de beurt. Als alles volgens plan verloopt dan moeten de werken in oktober afgerond zijn”

“Tijdens de werken moeten fietsers in de twee richtingen op het fietspad waar op dat moment niet aan gewerkt wordt”, klinkt het. “Het autoverkeer moet over versmalde rijstroken rijden, waarbij er steeds één rijstrook in elke rijrichting beschikbaar is. Zwaar verkeer moet tijdens de volledige periode omrijden via de E19 tussen Mechelen en Zemst.”

Met de onderhoudswerken zorgt AWV voor een aansluiting op de eerder vernieuwde brug over de Zemstsesteenweg. Die werd in 2020 al onder handen genomen en kreeg onder meer een nieuw wegdek en nieuwe fietspaden. (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio