©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Sasja laat in slotfase eerste plaats in eindronde en promotie naar Beneleague uit handen glippen

De slotdag van de eindronde in eerste nationale kende een dramatisch slot voor Sasja. In de tot de nok gevulde Hobokense sporthal Sorghvliedt moest Sasja toezien hoe bezoeker Eupen in de laatste twee minuten een 27-25-achterstand wegwerkte om met een 27-27-gelijkspel de eerste plaats in eerste nationale en de promotie naar de Beneleague voor de neus van Sasja weg te graaien.

Twee weken geleden leek de promotie naar de Beneleague nog zo goed als een feit voor de ploeg van coach Kevin Jacobs, maar toch liep het nog mis. Een nederlaag tegen Houthalen en een gelijkspel tegen Eupen houden de Hobokenaars nog een jaar langer in eerste nationale.

Sasja begon nochtans sterk aan de laatste opdracht van de campagne 2021-2022 tegen Eupen en had na een kwartier een vijfpuntenkloof bij elkaar gespeeld. Treffers van onder meer Ritzen, De Cubber en Van Ransbeeck zorgden voor een 12-7-tussenstand. Eupen beperkte de schade min of meer, zodat halfweg bij 15-12 de wedstrijd onwaarschijnlijk boeiend bleef.

Kort na de pauze toonden de bezoekers zich strijdvaardiger, maar Sasja plooide niet en bleef tot een kwartier voor tijd bij 23-17 de betere ploeg. Grote bewerker van deze riante Sasja-voorsprong was de Nederlander Lars van Driel, die met acht doelpunten de bezoekers tot achtervolgen dwong.

Wie bij deze stand de winst van Sasja zo goed als zeker achtte, kwam in het slotkwartier bedrogen uit. Lars van Driel, liet reeds tijdens de eerste helft merken dat zijn blessure die hij een week geleden had opgelopen, niet totaal genezen was. Hij hinkte aanvallend nog wel mee, maar coach Kevin Jacobs was in het slotkwartier genoodzaakt om zijn sterspeler op de invallersbank te houden en daarvan maakte Eupen in de slotfase dankbaar gebruik. Sasja bleef tot 27-25 voorop, maar kon niet meer tot scoren komen. Dat deed Eupen wel, met een overrompeling van het veld door de meegereisde supporters als gevolg en een thuisploeg die op een schitterende wedstrijd kon terugblikken, maar waarbij een gelijkspel ongetwijfeld zuurder aanvoelde dan een verlies.

Zowel Sasja als Eupen hebben er een echte promotiewedstrijd van gemaakt, waarbij vreugdekreten, maar ook enkele traantjes duidelijk maakten wie aan het langste einde trok. En dat was niet favoriet Sasja maar wel de Oostkantonners uit Eupen. (midc)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio