Geen Champagne deze keer voor Sammy Claes en zijn Mechelse ploeggenoten. 

Geen Champagne deze keer voor Sammy Claes en zijn Mechelse ploeggenoten. © Jan Brys

Sammy Claes miste bij Mechelen in bekerfinale gedrevenheid: “Antwerpen verdiende de beker meer dan wij”

Mechelen is er niet in geslaagd om, tijdens het jaar dat de club zijn honderdjarig bestaan viert, naast de titel ook nog de Beker van België te pakken. De Mechelaars verloren de finale tegen Antwerpen met 10-9. Aanvoerder en boegbeeld Sammy Claes maakte vier van de negen Mechelse doelpunten, maar dat volstond niet om zijn club de dubbel te schenken.

Mechelen keek al snel tegen een 3-0-achterstand aan. “Toen al was duidelijk dat de drive bij Antwerpen veel groter was dan bij ons”, zegt Sammy Claes. “Na onze landstitel was het vuur een beetje gedoofd. We wilden die beker natuurlijk wel winnen, maar in het begin van de wedstrijd lagen wij duidelijk nog te slapen.”

Claes noemt de Antwerpse zege dan ook verdiend. “In deze wedstrijd waren zij beter. Wij kwamen nooit in ons spel en probeerden het dan maar met individuele acties. Nu goed, we gunnen Antwerpen deze prijs wel.”

Bij Mechelen is het nu afwachten welke de ambities er voor volgend seizoen worden uitgesproken. “Met onze landstitel mogen we Europees aantreden, maar als we dat doen, moet dat met de nodige kwaliteit gebeuren. We zullen zien wie er blijft en wie er afhaakt. Het is best mogelijk dat we met ongeveer dezelfde kern verdergaan, eventueel aangevuld met één of twee nieuwe spelers. Ikzelf wil er nog wel een jaartje aan toevoegen.”

De Mechelaar houdt er ook rekening mee dat er volgend seizoen aan een nieuwe ploeg wordt gebouwd. “Op zich is dat natuurlijk niet erg. Het is wel zo dat er bij onze jongeren een gat zit. We hebben enkele goede -17-jarigen die al wel eens meetrainen, maar van die jongens mag je natuurlijk niet verwachten dat ze er ineens gaan staan. De volgende weken zal een en ander wel duidelijk worden.” Naast de vier treffers van Sammy Claes scoorde ook Nikola Pavlicevic twee keer. Sven Publie, Junior Verschuren en Arne Mannaerts vonden elk één keer de weg naar de Antwerpse netten. (jbr)

Vastgoed

Jobs in de regio