Waanzinnige beelden in Saint-Étienne na degradatie: fans lopen massaal het veld op en gooien de ene vuurpijl na de andere

Feest bij Auxerre: de Franse tweedeklasser klopte zondagavond Saint-Etienne na strafschoppen, waardoor de promotie naar het hoogste niveau opnieuw een feit is. Voor Saint-Étienne zit het avontuur in de Franse eerste klasse erop: voor het eerst sinds 2004 zal de club in de Franse tweede klasse moeten uitkomen. Maar vooral de taferelen na de wedstrijd zijn waanzinnig: de fans van Saint-Étienne konden hun woede niet langer opkroppen en zorgden voor waanzinnige beelden.

Thomas Cami

Veel spannender kan het niet zijn: penalty’s moesten uitmaken wie volgend seizoen in de Franse eerste klasse, de Ligue 1, aan de bak mocht: Saint-Étienne of Auxerre. De twee onderlinge confrontaties eindigden namelijk op een 1-1 gelijkspel.

Maar bij de eerste penalty van Saint-Etienne ging Boudebouz meteen de mist in, waardoor Auxerre plots de promotie al kon ruiken. Uiteindelijk miste geen enkele speler van de bezoekers een penalty, waardoor Auxerre voor het eerst sinds 2012, exact tien jaar geleden, opnieuw naar het hoogste niveau in Frankrijk klimt.

Bij Saint-Etienne pikten ze de nederlaag niet: fans kwamen massaal het veld op en liepen zelfs de catacomben binnen.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio