©  Getty Images

Thibaut Courtois schittert in Europese finale… maar past allicht voor vierluik in Nations League

Dat belooft. Thibaut Courtois, zaterdag in Parijs Champions League-winnaar met Real, is twijfelachtig voor de Nations League-wedstrijden van de Rode Duivels, terwijl die andere sterkhouder Kevin De Bruyne de interlandperiode “onbelangrijk” noemt.

Zegedronken. Zo arriveert Thibaut Courtois ­vandaag om 15.00u in Tubeke. De doelman was zaterdagavond nog de grote uitblinker in de Champions League-triomf van Real Madrid ­tegen Liverpool (0-1), maar dat levert hem dus geen ­extra vakantie op: volgens de perschef van de voetbalbond moet Courtois zich vandaag melden voor de vier Nations League-duels.

Het is evenwel maar de vraag of Courtois de matchen tegen Nederland (vrijdag om 20.45u), Polen (thuis en uit) en Wales ook effectief zal ­afwerken. De kans lijkt klein. In een interview met VTM gaf Courtois aan dat hij tegen ­Liverpool “met pijn” gekeept heeft. “Ik speel al heel het seizoen met pubalgie. We zullen ­moeten bekijken met de bondscoach wat we doen. Ik zal wellicht op medisch verzoek ­moeten rusten. Als ik top wil zijn op het WK, moet ik ­kunnen genezen.”

Mocht Courtois na overleg met de bondsartsen afhaken - en daar heeft het dus alle schijn van - dan zal Roberto Martinez wellicht voor Simon Mignolet kiezen onder de lat. Het Club Brugge-sluitstuk is eveneens in topvorm: in de titelstrijd was hij erg belangrijk.

Volgens Martinez wordt het vierluik cruciaal: het is een van de laatste voorbereidingsmomenten richting het WK in Qatar. Het maakt dat vele spelers gemotiveerd zijn om de bondscoach te overtuigen, maar niet iedereen heeft evenveel zin in die Nations League. Kevin De Bruyne noemt de komende interlands “onbelangrijk”. “Het ­blijven oefenmatchen in mijn ogen”, aldus De Bruyne op de KDB Cup in Drongen, waar kinderen urenlang aanschoven voor een foto en een handtekening.

De Bruyne hekelde de internationale kalender: volgens de Man City-speler heeft hij nauwelijks vakantie: “Amper drie weken op een heel jaar. Dan is twee weken voor de Nations League te lang. Het is voor iedereen een slopend seizoen geweest. Als speler kunnen we zeggen dat we meer rust willen, maar er verandert toch niks. Eenmaal op het veld zullen we doen wat we ­moeten doen: ik wil winnen.”

Maar nog liever zou hij op een strand met ­palmbomen gaan liggen... (pjc, ssg, jug)

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio