© AFP

Thomas Pieters tiende in Dutch Open: “Ik heb vooral de laatste ronde goed geput”

Thomas Pieters heeft met een slotronde van 69 slagen beslag kunnen leggen op een gedeelde tiende plaats in de Dutch Open (1.750.000 euro) op de Bernardus golfbaan in het Nederlandse Cromvoirt.

De voormalige KLM Open-winnaar putte op zijn eerste twaalf holes een eagle en drie birdies weg. Na enkele mindere afslagen die werden afgestraft met twee bogeys sloop de Antwerpenaar, met een birdie op de zestiende hole, terug in de top 10. Op de laatste hole, een 525 meter lange par-5, waar hij de eerste drie dagen een birdie lukte, zag hij de bal na de afslag in het water verdwijnen. De zesvoudige European Tour-winnaar miste de par, wat resulteerde in een bogey. Met zijn ronde van drie onder par eindigde hij alsnog op de tiende plaats.

“Ik heb in de laatste ronde vooral goed geput”, reageerde de 30-jarige Antwerpenaar. “Enkele afslagen waren dan weer minder.” Iets wat te vergelijken was met zijn prestatie in de Soudal Open waar hij ook in zijn eerste en zijn laatste ronde het betere golf liet zien.

In de eindstand had Pieters zeven slagen meer nodig dan de Fransman Victor Perez (29), die zich in een play-off beter toonde dan de Nieuw-Zeelander Ryan Fox.

De Roey zevende in Wanze

Manon de Roey heeft met een slotronde van 67 slagen nog een stevige remonte gemaakt in de Belgian Ladies Open (Ladies European Tour) op Naxhelet in Wanze nabij Hoei. De 30-jarige Antwerpse, die acht dagen geleden in Thailand, met de Aramco Series, haar eerste grote overwinning boekte, liep een ultieme ronde waarin ze zes birdies wegputte en op haar laatste hole een bogey op haar kaart moest schrijven. De Roey, die ronde twee afsloot op een gedeelde 21e plaats, maakte nog veertien plaatsen winst en telde in de eindstand acht slagen meer dan de Zweedse Linn Grant.

De 16-jarige amateur Savannah De Bock werd veertiende. Met haar eindscore van vier onder par telde ze net als Laura Gonzalez Escallon 212 slagen. Lien Willems eindigde op de 67ste plaats na een laatste ronde van 78 slagen.

Cloots

Met een tweede ronde van 74 slagen werd Leslie Cloots uitgeschakeld op het Inova Mission Inn Championship (Epson Tour) in Howey-In-The Hills, Florida. De 27-jarige Antwerpse strandde met vier slagen te veel voor de cut. (blg) 

Vastgoed

Jobs in de regio