©  ISOPIX

Traditieclub Nottingham Forest promoveert na 23 jaar opnieuw naar Premier League na zege tegen Huddersfield, Ethan Horvath (ex-Club) valt in

Nottingham Forest speelt volgend seizoen voor het eerst sinds 1998-1999 opnieuw op het Engelse hoogste niveau. In de finale van de play-offs klopte Forest Huddersfield met 0-1 op Wembley na een eigen doelpunt van Levi Colwill.

Thomas Cami

In de Championship, de Engelse tweede klasse, eindigde Nottingham Forest pas vierde. Op de derde plaats? Huddersfield. Maar in de Championship werken de nummers drie tot en met zes nog play-offs af met nog één ticket voor de Premier League als inzet. In de finale kregen we een wedstrijd tussen Huddersfield en Nottingham Forest in het mythische Wembley. En het was Nottingham dat aan het langste eind trok dankzij een eigen doelpunt in de eerste helft van Levi Colwill. Opvallend: in de 90e minuut viel Ethan Horvath in, want eerste doelman Brice Samba raakte geblesseerd. Die naam doet een belletje rinkelen: van 2016 tot 2021 was de Amerikaanse doelman aan de slag bij Club Brugge. Hij heeft echter geen al te groot aandeel in de promotie, want Horvath kwam dit seizoen amper zes keer in actie.

Naast Forest stijgen ook Fulham en Bournemouth naar de eerste klasse. Beide teams waren al gepromoveerd na respectievelijk eerste en tweede te zijn geworden in het Championship.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio