©  AP

GP van Monaco gaat met ruim uur vertraging dan toch van start

De Grand Prix van Monaco ging oorspronkelijk om 15u00 van start. Maar door de hevige regenval startte de GP met een uur vertraging.

dsvnBron: Belga

In de pitboxen van hun teams wachtten de coureurs tot het ophield met regenen. Kort na 16u00 kon de race over 77 rondes alsnog beginnen. Dat gebeurde wel achter de safety car. Inhalen was de eerste twee rondes niet toegestaan, daarna verdween de safety car van de baan en kon echt geracet worden op het spekgladde asfalt.

De auto’s stonden op de grid toen de beslissing door de wedstrijdleiding werd genomen. De Monegask en thuisrijder Charles Leclerc, tweede in het kampioenschap, staat op de pole position voor zijn teamgenoot, de Spanjaard Carlos Sainz. Daarachter komen de twee Red Bulls van de Mexicaan Sergio Pérez en de Nederlander Max Verstappen, die momenteel leider is in het wereldkampioenschap.

Na een kwartier uitstel werden twee opwarmrondes achter de safety car gereden, maar het regende zo hard, dat de wedstrijdleiding al snel besliste om de rode vlag uit te hangen. Alle piloten gingen terug de pits in en stapten daar uit hun auto’s. In de pitboxen van hun teams moesten ze wachten tot het minder hard ging regenen.

Verstappen was aanvankelijk niet blij met het uitstel. De Nederlander, die in de kwalificatie niet verder was gekomen dan de vierde plek, hoopte juist op regen. “Waar wachten ze dan op? Tot het weer droog wordt?”, zei hij vanaf de startgrid over de boordradio tegen zijn team. Verstappen denkt dat hij in dergelijke omstandigheden meer kans heeft om te winnen in Monaco, waar inhalen normaal gesproken vrijwel onmogelijk is.

Vastgoed

Jobs in de regio