©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bewoner (87) in levensgevaar na brand in Deurne, ook hulpverlener lichtgewond

Een man van 87 is zaterdagnamiddag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een brand in Deurne. Ook een hulpverlener raakte gekwetst en vijf huisdieren overleefden de brand niet.

dvd

De ernstige woningbrand ontstond in De Manstraat. “De brandweer kon een bejaarde man uit het brandende pand halen en overdragen aan de medische diensten”, zegt de Antwerpse politie. “De man van 87 is onder begeleiding van een medisch urgentieteam met levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.”

Door de intense rookontwikkeling kwam er ook rook binnen in het naastgelegen pand. Een bewoonster (18) van dat pand had net als haar buurman te veel rook ingeademd en is voor controle naar het ziekenhuis gevoerd. “Ze was er gelukkig niet zo ernstig aan toe”, aldus de politie. “Ook één van de hulpverleners is naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep lichte verwondingen op bij de reddingsoperatie.

Vijf dieren die in een terrarium leefden, hebben de brand niet overleefd. “Vermoedelijk is de brand accidenteel ontstaan in de trappenhal”, zegt de politie. “Na het blussen is geoordeeld dat de woning bewoonbaar blijft, maar beter eerst goed verlucht en schoongemaakt wordt.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio