Een geparkeerde BMW en een bestelwagen in de Begoniastraat gingen volledig in vlammen op. 

Een geparkeerde BMW en een bestelwagen in de Begoniastraat gingen volledig in vlammen op. © SVH

BMW en bestelwagen branden volledig uit in Willebroek

Willebroek -

In de wijk Meerhof in Willebroek zijn zaterdagavond een BMW en een bestelwagen volledig uitgebrand. Nadat de personenwagen in brand schoot, sloeg het vuur over op het andere voertuig.

Kort voordien had de bestuurder van de BMW nog met zijn auto gereden. Het voertuig stond geparkeerd op de hoek van de Begonia- met de Tulpenstraat en begon plots te roken. In geen tijd stond de BMW in lichterlaaie en woedde het vuur hevig. “De vlammen sloegen over naar een bestelwagen die net naast de auto stond geparkeerd”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Op dat moment waren de hulpdiensten al verwittigd. Toen de post Willebroek van de brandweerzone Rivierenland ter plaatse kwam, stonden beide voertuigen in lichterlaaie. De brandweer was het vuur snel meester en er vielen geen gewonden.

Het vuur sloeg van de personenwagen over op deze bestelwagen. 

Het vuur sloeg van de personenwagen over op deze bestelwagen. © SVH

Begin deze maand waren er in de kanaalgemeente enkele verdachte branden, maar bij deze is kwaad opzet volgens de politie uitgesloten. “Onderzoek meteen na de brand heeft uitgewezen dat de oorzaak accidenteel is van aard. Dat blijkt onder andere uit verklaringen van getuigen en van het slachtoffer. Vermoedelijk ligt de oorzaak bij een kortsluiting”, vertelt eerste hoofdinspecteur Van de Sande.

De twee brandende voertuigen waren niet meer te redden. Ze zijn volledig uitgebrand. De gedupeerden moeten ze zelf laten takelen. (svh, tdk)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio