Voorzitter Kalfort Puursica neemt ontslag na artikel over racistisch incident: “Ik zal me nooit inhouden voor woke-gemeenschap”

Tom Lemmens heeft ontslag genomen als voorzitter van Kalfort Puursica. Hij deed dat naar aanleiding van een artikel in Gazet van Antwerpen over een racistisch incident bij een jeugdwedstrijd van zijn club. De intussen ex-voorzitter van Kalfort Puursica bijt in een openbaar bericht op Facebook wel nog stevig van zich af.

kofr

LEES OOK. “Kruip maar terug in je vuilbak”: Nayo (11) wordt slachtoffer van racisme tijdens jeugdvoetbalwedstrijd

Nayo Maerevoet (11) is drie maanden geleden het slachtoffer geworden van racisme in een jeugdwedstrijd van zijn voetbalclub Kalfort Puursica. Eind februari weigerde een tegenstander om Nayo na de partij een hand te geven. De jongen in kwestie deed er nog schepje bovenop door Nayo iets racistisch toe te snauwen: ‘Kruip maar terug in je vuilbak waar je thuishoort.’ Nayo en zijn adoptieouders Patricia en Jef hebben daar vandaag over getuigd in de krant. De voorzitter van Kalfort Puursica heeft naar aanleiding van dat artikel intussen zijn ontslag ingediend. Tom Lemmens nam afscheid van Kalfort Puursica met een stevige open brief op Facebook.

Lees hier de open brief integraal

 

Naar aanleiding van de reportage in GVA en Het Nieuwsblad over "kruip maar terug in de vuilbak" mijn mening: NOOIT maar dan ook NOOIT zal ik mij inhouden voor de WOKE gemeenschap. Blijf de wereld maar lekker verder naar de haaien helpen. Patricia en Jef, jullie zijn goed bezig, maar kijk ook eens naar jullie zelf... Jullie zijn vergif in een te mooie wereld van samenspel en samenleven.

Toch wil ik als ex-voorzitter nog even het volgende kwijt: (ja, heb vandaag ontslag genomen)

Hallo, als ex-voorzitter van Kalfort Puursica wil ik graag een reactie geven op het artikel in Gazet Van Antwerpen van zaterdag 28 mei 2022: “Kruip maar terug in je vuilbak” Een verwijt van een speler met migratieachtergrond tegen onze speler met Afrikaanse roots

Tijdens een wedstrijd wordt er soms hard tegen hard gespeeld, tijdens deze wedstrijd was dit ook het geval en zoals eerder soms gebeurt, worden sommige spelers ter verantwoording geroepen omdat ze te agressief spelen. Tijdens de bewuste wedstrijd wilde de speler met migratieachtergrond geen hand geven aan onze speler en heeft dan die opmerking gemaakt ”kruip maar terug in je vuilbak”.

Indien 2 blanke spelers (tegenwoordig moeten we dit witte spelers noemen) dit tegen elkaar zouden zeggen is dit geen racisme maar wordt dit benoemd als verwijten. Als een blanke speler dit zegt tegen een speler van bv Afrikaanse roots is dit racisme. Als een speler van Afrikaanse roots dit zegt tegen een blanke speler zijn dit verwijten.

Dan stel ik mij de vraag, van wanneer wordt de zin “kruip maar terug in je vuilbak” bestempeld als racisme?

In dit geval is onze club ervanuit gegaan dat dit eerder een teleurstelling is van een speler die door onze speler een paar keer geblokt is.

We ontkennen voor alle duidelijkheid niet dat het voorval als kwetsend kan ervaren worden door onze speler. Maar woorden zijn snel uitgesproken en in een teleurstellend gevoel kunnen die hard zijn. We zijn verschillende keren in gesprek gegaan met de ouders maar onze uitleg werd zo niet geaccepteerd. Ook is het zo indien onze trainers foute opmerkingen te horen krijgen, spelers van ons of van de tegenstanders direct hierop aangesproken worden gelijk van welke afkomst ook.

In verband met het artikel in de krant en de bewering dat Voetbal Vlaanderen geen klacht heeft gekregen wil ik nog meegeven dat er een mail verstuurd is op 1 maart 2022 naar een verantwoordelijke van Voetbal Vlaanderen, inderdaad niet naar het bewuste meldpunt.

Als (ex-)voorzitter van Kalfort Puursica en als mens ben ik tegen racisme en discriminatie.

Knielen en andere symbolen stimuleren enkel maar racisme. Iedere mens heeft zintuigen gekregen, gebruik deze dan ook om een positief verhaal te brengen in plaats te teren op medelijden en angst. Mijn persoonlijke leuze is “geloof in jezelf, dat is al moeilijk genoeg”

Om af te sluiten herhaal ik nog even het volgende: Onze voetbalclub Kalfort Puursica is tegen racisme en discriminatie, we zullen dit nooit toelaten en oordelen eerst in plaats van veroordelen. Ik heb gezegd!

Aan Patricia en Jef, ook aan de journalist van het bewuste artikel, jullie maken racisme erger en erger, shame on you.

Aan mijn trainers, spelers, bestuursleden en vrijwilligers van de hele club, bestrijdt de woke-gemeenschap voor ze de hele gemeenschap verder vergiftigen maar zeg ook nee aan racisme. Racisme is ontoelaatbaar!

Uw ex-voorzitter x Ik ga jullie missen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners