Kinderdagverblijf Biejoekes. 

Kinderdagverblijf Biejoekes. ©  kma

Ouders over gesloten crèche in Zoersel: “Wil om te verbeteren bij uitbater is aanwezig”

Zoersel -

De ouders van de kindjes van crèche Biejoekes in Zoersel hebben een korte gezamenlijke verklaring gegeven. De crèche is geschorst door Kind en Gezin na klachten over roepen en ongepast gedrag van de uitbaatster.

LEES OOK. Crèche in Zoersel mag geen kinderen meer opvangen: Agentschap schorst vergunning na klachten ouders

“Wij hebben op basis van verontrustende informatie elk een beslissing genomen. In het kader van verder onderzoek wensen wij hier niet verder op in te gaan. Enkel kunnen wij vaststellen dat deze klachten door de uitbater serieus worden genomen en de wil er is om te verbeteren”, zeggen de ouders. De uitbaatster zelf reageert kort dat ze de schorsing niet heeft zien aankomen en geschrokken is van de harde woorden.

Complimenten van Zorginspectie

Biejoekes ging bijna dag op dag een jaar geleden open. De toen 27-jarige uitbaatster had al ervaring opgedaan in een kinderdagverblijf in Pulle. Ze vertelde toen dat ze van de controleurs van Zorginspectie zelfs complimenten had gekregen over het veel natuurlijk daglicht dat via de ramen en twee dakkoepels binnenviel.

Om haar droom van een eigen kinderdagverblijf waar te maken, had ze speciaal een huisje waar vroeger een kapsalon was helemaal laten ombouwen. “Ik koos bewust voor witte muren en geen accentkleuren, want dat maakt kindjes nerveuzer. Het speelgoed is al kleurrijk genoeg”, vertelde ze toen.

Biejoekes was al sinds het voorjaar verwoed op zoek naar een extra kinderbegeleid(st)er, blijkbaar een vacature die moeilijk ingevuld geraakte.

 

 ©  kma

 kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio