© kma

Muzikaal afscheid van loodgieter en levensgenieter ‘El Fontanero’

Zandhoven -

In de Sint-Amelbergakerk in Zandhoven vond zaterdag de afscheidsviering plaats van Jos Lambrechts (74). Hij stond bekend als ‘El Fontanero’ of ‘de loodgieter van de Hallebaan’. Zijn vriend Rudi Van Laer alias De Zingende Carrossier bracht live in de kerk het nummer Kon ik nog maar even bij je zijn van Gordon. Omdat Lambrechts ook kort in de harmonie van Zandhoven had gemusiceerd en een groot muziekliefhebber was , speelde Jan De Wit nog Ik hou van jou van Dana Winner op trombone.

De viering, voorgegaan door Jan Valckx, begon met een getuigenis van vriend Rob. Hij vertelde hoe iedereen Jos Lambrechts kende als een joviale kerel met wie ze graag een pint hadden gepakt. Er waren dan ook verscheidene cafébazen aanwezig bij de uitvaart. Rob vertelde hoe hij graag met Jos aan de toog van café Sport had gezeten vroeger.

Jos Lambrechts. 

Jos Lambrechts. ©  rr

Hij kwam vroeger ook graag in De 14 Billekens, waar hij zijn vrouw Jacqueline leerde kennen, met wie hij vorig jaar nog huwde. “We zijn ooit eens met de fanfare naar Spanje geweest”, zei Rob. “Toen we nadien teruggingen, vroegen die Spanjaarden hoe het met El Fontanero - de loodgieter dus - ging. Blijkbaar had hij een diepe indruk nagelaten op de Spanjaarden. Hij was nooit brutaal, onbeleefd of beledigend. Hij durfde graag een pintje drinken, maar Jos was geen ambrasmaker.”

Rudi Van Laer zong een ode. 

Rudi Van Laer zong een ode. ©  kma

Ook Rudi Van Laer, bekend als De Zingende Carrossier, had veel mooie herinneringen. “We zijn in 1987 eens naar de Verenigde Staten geweest om er Amerikaanse wagens te gaan kopen. Iemand had El Fontanero op zijn werkcamionette geschreven. Hij kon daar wel om lachen en is zo blijven rondrijden.”

Lambrechts was iemand die als loodgieter altijd zowel letterlijk als figuurlijk verbindingen had gelegd. Voorganger Jan Valckx riep op om dit ook in het dagelijks leven te doen, zeker in deze barre tijden. El Fontanero laat een echtgenote, dochter, kleindochter en plusdochters achter. Zijn kleindochter was blijkbaar zijn oogappel. Zijn echtgenote bedankte ook iedereen voor alle steun de voorbije maanden toen zijn gezondheid achteruit ging en hij thuis werd verzorgd.

 (kma)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio