Mama Nadine Moons (midden) nam de trofee in ontvangst. 

Mama Nadine Moons (midden) nam de trofee in ontvangst. © Guy Delforge

 

 © Guy Delforge

1 / 2
thumbnail: Mama Nadine Moons (midden) nam de trofee in ontvangst. 
thumbnail:  

Golfkampioen Jules Hallez (19) wint Sporttrofee van Bornem

Bornem -

Jules Hallez (19) heeft de Sporttrofee 2021-2022 van de gemeente Bornem gewonnen. Zijn mama nam de trofee in ontvangst omdat Jules zelf momenteel actief is bij de Paralympics. Jules Hallez werd twee jaar op rij Belgisch kampioen G-golf.

Guy Delforge

De jury van de Bornemse sporttrofee kreeg een lijst van twaalf genomineerden voor de editie 2021-2022. Daaruit bleven er drie over die bij de bekendmaking op het podium werden geworpen. Zo was er Maria Permentier van Sparta Bornem die goud haalde bij het Belgische en het Vlaamse kampioenschap halve marathon Masters 65+. Tennisser Xavier De Marteau (13) zit op de Topsportschool in Wilrijk, was kwartfinalist bij het Belgisch Kampioenschap U13, finalist van het Belgian Junior Circuit U13 in Argayon, won vier keer een tornooi heren 4 en vertegenwoordigde ons land met het Belgisch team in landencompetitie U2 in Dijon. Hij haalde ook de dubbeltitel op een internationaal tornooi in België.

Jules op het terrein van Dragon Golf in Bornem, met zijn coach Bart Van Roost.

Jules op het terrein van Dragon Golf in Bornem, met zijn coach Bart Van Roost. © Theo Derkinderen

Maar de Sporttrofee ging dus naar golfer Jules Hallez. Zijn mama Nadine Moons nam de trofee in ontvangst omdat Jules zelf momenteel op de Paralympics zit. Op 9, 10 en 11 juni verdedigt hij met zowel het Belgisch nationaal team G-golf als individueel ons land op het Europees kampioenschap golf.

“Jules is heel intensief met golf bezig”, aldus Nadine. “Als zijn medische toestand het toelaat, gaat hij van thuis een paar honderd meter verder naar de golf en daar wordt hij altijd heel warm ontvangen. Ze kennen Jules zijn behoeften en steunen hem. Jules is tien jaar geleden beginnen te golven omdat een professor in Leuven had gezegd dat we voor Jules een sport moesten zoeken die hem weinig prikkels gaf. Golf bleek ideaal.” (gdb)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio