Het worden nog drukke weken voor Magda (links) en Rita. De inventaris is monnikenwerk. © Marc Wouters

Magda en Rita Delafaillle van papierwaren Skrivan houden ermee op: “We hebben met plezier gewerkt”

Na 27 jaar sluit papierwaren Skrivan aan de Kapelsesteenweg 556, in Mariaburg (Ekeren) de deuren. Maandagavond 30 mei valt het doek. “Met spijt in het hart”, zegt Magda Delafaille (70), die samen met haar zus Rita de zaak uitbaat.

De handelshuur loopt ten einde en het wordt tijd om ons wat meer op de familie te focussen“, zegt Magda. Magda nam 27 jaar geleden de zaak Dixie over van Dirk Moerbeek. De geschiedenis van de handel gaat terug tot de jaren vijftig toen vader Gerard Moerbeek en echtgenote Simonne tot in het Antwerpse gekend waren als de uitbaters van ‘t ’Bazarke’. Naast papierwaren en teken-en schoolgerief verkochten ze in die jaren ook speeltjes voor dagjestoeristen die met de boerentram van Antwerpen naar de bossen en het zand van de Kattekensberg afzakten. 

Workshops

Bij de overname werd de handelsnaam Dixie herdoopt tot Skrivan en werd de zaak helemaal heringericht. Magda tekende voor de eerste jaren. Zij legde zich toe op papierwaren, bureelbenodigdheden, teken-en schoolgerief. Later kwamen er nog hobbyartikelen bij en werden er ook workshops gegeven. Het werd wat te veel voor één persoon en dus bood zus Rita zich aan.

“We hebben met plezier gewerkt”, zegt Rita. ”Maar we hebben de leeftijd om aan wat anders te denken”, voegt Magda eraan toe. Helaas is er geen overnemer komen opdragen en valt maandag het doek voor Skrivan. “Het worden nog drukke weken. De inventaris is monnikenwerk”, zegt Magda. De zussen hopen dat naast de verkoop van hun stock, ze een koper vinden voor de winkelinstallatie.

Verlies

Het verdwijnen van Skrivan is voor de Ekerse en Brasschaatse wijk Mariaburg een verlies. Er volgen er nog: Ijzerwaren De Ploeg en fietshandel Claeskens sluiten ook binnenkort. En conceptstore Futur verandert van eigenaar.  (mawo) 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio