Kevin De Bruyne duikt opnieuw op in Drongen en maakt tijd voor handtekeningen en selfies

Gent -

Na zijn onverwachts bezoek van vrijdag is Kevin De Bruyne zaterdag opnieuw aanwezig op zijn eigen voetbaltoernooi in Drongen. De superster van Manchester City zal vandaag met kinderen op de foto te gaan en handtekeningen uitdelen.

Simon Dekaezemaker en Stefan Smet

De supporters stonden zaterdagochtend al vroeg aan te schuiven voor de eerste dag van de KDB -CUP. De fans wilden een glimp opvangen van de toekomstige wereldvedetten, maar vooral van één van de beste voetballers van het moment: Kevin De Bruyne. 25 jaar geleden speelde hij zijn eerste matchen op de terreinen van KVE Drongen. King Kev maakt dan ook graag tijd voor het evenement.

Tweede dag op rij

Omstreeks 10.45 uur kwam De Bruyne dan toe aan de voetbalvelden van KVE Drongen. Begeleid door zijn entourage wandelde hij naarbinnen, securitymensen schermden hem ook af. Bij zijn aankomst waren de fans onmiddellijk lyrisch. Het gebeurt ook niet elke dag dat je uw idool in levenden lijve ziet. De Bruyne zal vandaag uitgebreid tijd maken voor selfies en handtekeningen.

De Bruyne maakt vandaag op de KDB Cup tijd voor handtekeningen en selfies met jonge fans 

De Bruyne maakt vandaag op de KDB Cup tijd voor handtekeningen en selfies met jonge fans ©  DVH

De vele fans staan te popelen om hun idool Kevin De Bruyne in levenden lijve te ontmoeten 

De vele fans staan te popelen om hun idool Kevin De Bruyne in levenden lijve te ontmoeten ©  DVH

Dit weekend zijn de voetbalterreinen van KVE Drongen het decor van de vijfde editie van het gerenommeerde U15-voetbaltoernooi Kevin De Bruyne Cup. Internationale ploegen zoals FC Barcelona, PSG en Manchester City brengen er hun jeugdspelers in stelling. De organisatie verwacht alvast zo’n 10.000 bezoekers. De winnaar weten we zondagavond.

King Kev dook vrijdag al onverwachts op tijdens de opener van zijn eigen toernooi, een competitie met enkele bv-ploegen. Heel wat bekend volk zakte af naar de terreinen van KVE Drongen: onder meer Guga Baul, Andy Peleman, Average Rob, Matteo Simoni, Mathieu Terryn, Aster Nzeyimana trokken hun voetbalschoenen aan. Erik Van Looy was één van de coaches van dienst.

Kevin De Bruyne dook vrijdagmiddag al onverwachts op tijdens het bv-toernooi van zijn KDB Cup 

Kevin De Bruyne dook vrijdagmiddag al onverwachts op tijdens het bv-toernooi van zijn KDB Cup ©  fvv

Zijn komst was al verrassend, maar dat De Bruyne vrijdag ook zijn voetbalschoenen zou aantrekken, maakte de dag compleet voor de aanwezigen

Zijn komst was al verrassend, maar dat De Bruyne vrijdag ook zijn voetbalschoenen zou aantrekken, maakte de dag compleet voor de aanwezigen ©  fvv

Voetbalschoenen

De komst van De Bruyne was al een verrassing, maar daarop trok de wereldster naar de kleedkamers om zelf zijn voetbalschoenen aan te trekken. King Kev voetbalde tijdens twee wedstrijden mee en toonde enkele flitsen van zijn wereldklasse. Maar De Bruyne genoot vooral van een partijtje voetbal met de bv’s. Met de brede glimlach en een vele grapjes hier en daar.

Tijdens zijn tweede wedstrijd voetbalde De Bruyne mee met het team van de Special Devils. Dat is de nationale voetbalploeg voor mensen met een verstandelijke beperking. De ploeg onder leiding van Piet De Boer verloor de wedstrijd, maar waren na afloop sprakeloos. “Spelen met een van de grootste voetballers van het moment, is een droom. Fantastisch.”

Zaterdagochtend stonden honderden supporters al vroeg aan te schuiven voor de eerste dag van het U15-toernooi én de komst van Kevin De Bruyne

Zaterdagochtend stonden honderden supporters al vroeg aan te schuiven voor de eerste dag van het U15-toernooi én de komst van Kevin De Bruyne ©  DVH

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio