©  AP

Miami Heat en sterke Jimmy Butler slepen er zevende en beslissende match uit in finale Eastern Conference tegen Boston Celtics

Miami heeft vrijdag wedstrijd zes in de finale van de Eastern Conference van de NBA naar haar hand gezet. De Heat won met 103-111 (rust: 46-48) bij de Boston Celtics en sleept er zo een beslissende zevende finalewedstrijd uit. De tussenstand na zes duels is 3-3. De winnaar treft vanaf 2 juni Golden State in de NBA Finals.

Bron: BELGA

Jimmy Butler was de grote man vrijdag bij Miami met 47 punten, 9 rebounds en 8 assists. Hij speelde met 46 minuten bijna de gehele speeltijd. 

Bij Boston volstonden de sterke prestaties van Jayson Tatum (30 punten), Jaylen Brown (20 punten) en Derrick White (22 punten) niet. 

Voor Miami is het een mooie revanche na de 80-93 nederlaag van woensdag tegen Boston. Toen leek het momentum bij de Celtics te liggen, maar dat keerde vrijdag opnieuw.

Zondagavond valt de beslissing in het oosten met wedstrijd zeven in Miami.

Golden State verzekerde zich donderdag van het eerste finaleticket na een vierde zege tegen de Dallas Mavericks. Het werd in San Francisco in het vijfde duel van de finale in het westen 120-110.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio