Trevor en Kris in de tuin achter de typische hovenierswoning. 

Trevor en Kris in de tuin achter de typische hovenierswoning. © kma 

Pop-up zomerbar met vers ijs in tuin vroegere hovenierswoning

Ranst -

In de tuin van de vroegere hovenierswoning van het kasteel van Zevenbergen in Ranst opent deze zondag de pop-up zomerbar Bizartien. Kris Van Regenmortel (47) en haar Britse man Trevor Moore (61) zullen er hun gasten tot eind september elke zondag als het niet regent in de watten leggen.

Een meer romantische locatie kan je je moeilijk voorstellen. De voormalige hovenierswoning is een wit landhuisje met vakwerk van halve boomstammen aan de buitengevel. Waar vroeger de kruiwagens, harken en schoffels van de tuinman van het kasteel stonden, opent zondag pop-up zomerbar Bizartien. Een samentrekking van Bizar en Tien.

“Ik heb een ontbijthuisje gehad op de Liersesteenweg in Emblem met dezelfde naam”, legt Kris uit. “Bizar verwijst naar onze wijze van aanpak: alles een beetje op een andere manier brengen. En tien is een knipoog van Kristien, mijn volledig voornaam, die altijd wordt afgekort tot Kris.”

Door de coronatoestand moest Kris haar ontbijthuis sluiten. “Maar vermits ik al het horecamateriaal nog heb en we hier op zo’n mooie locatie zijn komen wonen recent, begon het te borrelen”, vertelt Kris. “Op zondag is hier niets open in Ranst. Ik heb een professionele ijsmachine. Waarom hier geen pop-up zomerbar starten, dacht ik. Trevor ging akkoord, ook al heeft hij nog geen horeca-ervaring maar is hij actief in de telecomsector.”

Zomerbar Bizartien in de Kasteeldreef ligt vlak naast het Zevenbergenbos waar tal van wandelaars en fietsers passeren. De houten schuur doet dienst als bar, maar een binnenruimte om te zitten is er bewust niet gemaakt. “We zijn alleen open als het weer redelijk is”, vertelt Kris. ”Via onze Facebookpagina kan je alles volgen.”

Kris en Trevor werken heel bewust met lokale leveranciers. Zo staan op de kaart dranken van Ordal, fruitsappen van Lembifruit en Franse wijnen, om de ecologische voetafdruk beperkt te houden. Er zijn ook lekkere theetjes – met onder meer gember uit Kessel – koffie, cava en mocktails. Een pop-up zomerbar met versgedraaid ijs bestaat op weinig plaatsen. Kris heeft tal van bolletjes en coupes met verschillende smaken op de kaart. Inclusief warme chocoladesaus bij de dame blanche zoals het hoort en haar coupe advocaat die al een straffe reputatie in Emblem had opgebouwd.

Afspreken om een ‘groen terraske’ te doen in Ranst was nooit eender zo eenvoudig. “Maar dus alleen op zondag”, benadrukt het koppel. (kma)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio