De bewoners van de Jan Frans Boeckstuynsstraat kwamen vrijdag samen om het 40-jarig bestaan van de straat te vieren. 

De bewoners van de Jan Frans Boeckstuynsstraat kwamen vrijdag samen om het 40-jarig bestaan van de straat te vieren. © Stijn Van de Sande

Bewoners Jan Frans Boeckstuynsstraat vieren 40-jarig bestaan van straat: “We organiseren nog regelmatig activiteiten”

Mechelen -

Op de Dag van de Buren kwamen de bewoners van de Jan Frans Boeckstuynsstraat in Mechelen-Zuid samen om de veertigste verjaardag van hun straat te vieren.

“In 1980 werd er gestart met de bouw van de huizen en in 1982 namen de eerste bewoners hier hun intrek”, vertelt Donald Jacobs. “Het waren toen vooral jonge gezinnen met kinderen. Vier decennia later woont 85% van de oorspronkelijke bewoners hier nog steeds. En de toekomst is verzekerd, want er kwamen ook enkele gezinnen met kinderen bij.”

“Iedereen komt goed met elkaar overeen”, zegt Donald. “We hebben zelfs ons eigen JFB-team waarmee we regelmatig activiteiten organiseren. Zo houden we ieder jaar een nieuwjaarsdrink en organiseren we uitstappen en fietstochten. Het 40-jarig bestaan van onze straat leek ons dan ook het perfecte moment om nog eens samen te komen voor een hapje, drankje en gezellige babbel.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio