© Cc Deurne, De Klap

Cc Deurne heeft iets te verklappen: een nieuwe naam en een feest van formaat

Deurne -

Cc Deurne heeft iets te verklappen. Een nieuwe naam, om meer specifiek te zijn. Die nieuwe naam wordt voorgesteld op zondag 5 juni, tijdens een groot lanceringsfeest. Je kan er ook het nieuwe seizoen ontdekken, dat nog meer de kaart van families trekt. En wie ter plaatse een ticket koopt voor één van de voorstellingen, krijgt 21,00% korting, een knipoog naar de postcode van Deurne.

Jan Stassijns

Cc Berchem werd ‘c o r s o’, cc Merksem werd ‘Schouwburg Noord. En nu is het aan cc Deurne, de derde van de vier cultuurcentra om van naam te veranderen en tegelijkertijd zijn programmatie onder handen te nemen.

Om die verandering in de kijker te stellen, nodigt het oude cc Deurne iedereen uit om het nieuwe te leren kennen, met als klap op de vuurpijl: de bekendmaking van de nieuwe naam. En daarmee geven we het al een beetje weg, want cc Deurne gaat voortaan als De Klap door het leven.

“De Klap staat voor ontmoeting en verbinding, voor ‘aan de klap geraken’, voor het praatje na de show”, zegt Filip Baeyens, cultuurcoördinator van het district Deurne. “Wij zijn niet alleen een podium met een programma van kleuter tot klassiek, maar ook een open huis waar mensen en werelden samenkomen.”

 

 ©  Walter Saenen

“We gaan knallen”

“En de naam is niet het enige dat verandert”, gaat Baeyens verder. “Een volledig nieuw verpakt cadeautje waar niets in zit, daar is niemand blij mee. We hebben ook inhoudelijke het kussen wat opgeschud. We leggen nog meer de focus op families, maar tegelijkertijd willen we jonge makers, nieuw talent, alle kansen geven en behouden wat goed was. Op het lanceringsfeest stellen we het nieuwe seizoen voor en we gaan echt knallen. Zelfs letterlijk, met de nodige portie pyrotechnics.”

Huisartiest Dimitri Leue is ceremoniemeester van dienst op zondag 5 juni. en ook de andere artiesten tekenen present. Zo draagt de Deurnse slam poet Esohe Weyden een gedicht op dat ze speciaal voor het feest geschreven heeft. Ook Don Vitalski stelt er een nieuwe gedicht voor ter ere van de naamsverandering.

Huisartiest Dimitri Leue 

Huisartiest Dimitri Leue ©  rr

Maar het is meer dan poezië, dat kunnen we al verklappen. Piet Van Dycke komt langs met zijn dansers van On Point voor een acrobatisch, absurd en gevaarlijk duet. Bij de leerlingen van de Spectrumschool kan je op de kapperstoel plaatsnemen voor een nieuwe coupe. ​Buurtbewoonster Saloua El Moussaoui leest voor uit haar prentenboek Knuffeldief die ze samen met Geert Nijs maakte. En de Pink Panther Paints nemen de voorgevel onder handen met een live graffiti moment.”

‘Never glossy, always smossy’ is de nieuwe slagzin van De Klap. “Dat dekt de lading volledig”, zegt Katrien Maes van De Klap. “We zijn wie we zijn en dat verandert niet met de nieuwe naam. Het volks, het authentieke, mensen bij elkaar brengen voor een ‘klapje’, dat zit in heel ons DNA.”

21,00% korting

Vanaf 1 juni start de ticketverkoop voor de nieuwe voorstellingen van De Klap. Maar wie echt een koopje wil doen, kan zich maar best naar het openingsfeest reppen. Op die dag kan iedereen tickets kopen voor het nieuwe seizoen met 21,00% korting, een knipoog naar de postcode van Deurne.

www.deklap.be

Esohe Weyden 

Esohe Weyden ©  rr

 

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio