©  AP

Koen Bouwman na tweede overwinning deze Giro: “Ik wilde gewoon de bergtrui veiligstellen maar ik pak gewoon nog een zege”

Koen Bouwman (Jumbo-Visma) heeft zijn tweede zege beet in deze Giro. Ook de negentiende etappe wist hij naar zijn hand te zetten na een hachelijke sprint. “Ongelooflijk, ik wou vandaag de bergtrui veiligstellen, maar ik pak er gewoon nog een ritzege bij”, reageerde de 28-jarige Nederlander.

dsvnBron: Belga

“Na mijn eerste zege zei ik al dat het mooi zou zijn om nog een ritzege te pakken”, sprak hij in het flashinterview, “maar ik besefte dat ik realistisch moest blijven: het was nog maar mijn tweede zege als prof (eerder won hij een rit in de Dauphiné). Nu win ik gewoon twee keer in de Giro. Ik ben hier zo blij mee, hier zijn geen woorden voor.”

Na de rit was er wel wat discussie over de sprint omdat Bouwman Schmid zou hebben afgesneden. ‘Ik wist dat er een bocht was naar links, maar niet dat die zo scherp was. Ik moest vrij hard remmen, maar ik besefte wel dat ik de binnenbocht moest houden. Ik hoop dat er niemand gevallen is.”

Bouwman heeft nu dus twee ritzeges en de bergtrui op zak. ‘Die bergtrui was eigenlijk het doel vanochtend. Nu heb ik er nog een etappezege bij, ik kan het echt niet geloven.”

LEES OOK. Mauro Schmid kwaad na finish: “Hij sneed mijn bocht af, dit is echt niet fair”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio