Brouwer Giovanni Christis, student Milan Snoeys en Bert

Brouwer Giovanni Christis, student Milan Snoeys en Bert © w&f

De Pastorie verkoopt vanaf zondag nieuw en kruidig blond biertje van 8,5%

Kapellen, Brasschaat -

Tijdens de Dorpsdag van zondag 29 mei verkoopt De Pastorie een eigen biertje. Chappel is een triple gemaakt door de Brasschaatse brouwer Giovanni Christis. Het blonde bier van 8,5% onderstreept het unieke karakter van De Pastorie.

De Pastorie is een eigenzinnige horecazaak in de Dorpsstraat. Bert Andriessen (25) is de manager die daar alles in goede banen moet leiden. “De Pastorie is vrij uniek”, onderstreept hij. “Van 10 tot 16u worden de klanten geholpen door medewerkers van vzw Buitengewoon. Die stelt mensen tewerk met een mentale beperking. Vanaf 16u neemt De Pastorie het over en werken wij enkel met studenten. Een horecazaak met zo’n personeelsbezetting is vrij uniek. Om dat unieke verder te benadrukken, denken we er samen met uitbater Kris Boiy al langer over na om uit te pakken met een eigen biertje.” Daarom nam De Pastorie contact op met de Brasschaatse Giovanni Christis (32), een gediplomeerd bierbrouwer.

Chappel Triple.

Chappel Triple. © w&f

“De vraag kwam als een aangename verrassing. Het biertje van De Pastorie wordt meteen mijn vijftigste creatie. Het komt hoe langer hoe meer voor dat cafés of verenigingen uitpakken met een eigen bier. De werkwijze om tot een lekker resultaat te komen is steeds dezelfde. Tijdens een eerste ontmoeting begin ik met een leeg blad papier en luister naar wat men wil. Met een vol blad ideeën en wensen ga ik aan de slag en kom terug met mogelijkheden en een voorstel.”

Bert Andriessen: “We kozen voor een triple, omdat heel veel klanten van De Pastorie zo’n biertjes verkiezen. Zijn eerste presentatie was meteen een schot in de roos. We doopten ons blondje Chappel Triple.” Nog voor ik iets kan zeggen, voegt Bert Andriessen eraan toe dat in Chappel Triple geen spelfouten zitten. “We schrijven Chappel heel bewust met twee keer de letter ‘p’. Het is in de eerste plaatse een knipoog naar de naam Kapellen en de letters P verwijzen naar onze twee horecazaken De Pastorie en Point Final. In plaats van te spreken over Kapellen, gebruiken veel jongeren tegenwoordig het Engelse chapel.”

Voorlopig uitgeschonken in een glas van De Pastorie.

Voorlopig uitgeschonken in een glas van De Pastorie. © w&f

Het etiket is een creatie van Jeremy Overbeke, die grafische vormgeving studeert en meewerkt in De Pastorie. Bert Andriessen ontwierp dan weer het kroonkurkje.

“Chappel is een frisse en kruidige triple met drie soorten hop, drie kruiden en drie granen. Tijdens de Dorpsdag van zondag 29 mei wordt Chappel voorgesteld aan het grote publiek. Het is vanaf maandag 30 mei alleen te koop in onze drie horecazaken: De Pastorie, Point Final en De Zevende, een café dat we vorige week pas opendeden”, geeft Bert Andriessen nog mee. (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio