© Marc Peeters

Brand legt woning in de as, vermiste bewoner komt wat later aanfietsen

Vorselaar -

Een zware brand heeft vrijdagnamiddag rond 15u in de Wilgenlaan in Vorselaar een woning helemaal verwoest. Het is bijzonder snel gegaan. “Toen de brandweer een twaalftal minuten na de melding ter plaatse kwam, was de woning al grotendeels verloren”, weet burgemeester Lieven Janssens (Actiev) . “Een minuutje later is de tussenverdieping ingestort.”

Marc Peeters

Even was er onzekerheid over het lot van de bewoner, een alleenstaande man. “Als die zich nog in de woning bevindt, moeten we voor het ergste vrezen”, meldden de hulpdiensten, maar de opluchting was groot toen de bewoner even later kwam aangefietst. Hij werd meteen verenigd met zijn hond die in de tuin zat achter de woning. Het dier was enigszins opgewonden maar bleef ongedeerd.

De brand ging gepaard met een felle rookontwikkeling die van ver zichtbaar was. De brandweer nam bijkomende beschermingsmaatregelen omdat er op het dak van het huis asbesthoudende leien lagen. “De brandweer gaat de leien nat houden en ook zo snel mogelijk laten verwijderen door de technische dienst”, zegt Lieven Janssens. De burgemeester vermoedt niet dat er milieuproblemen zijn voor de omgeving. “De buren zijn alleszins op de hoogte gebracht en we volgen de zaak verder op.”

Onderzoek

Over de oorzaak van de allesverwoestende brand is nog niets bekend. Wellicht is die accidenteel. Gezien de volledige verwoesting en het gegeven dat de tussenverdieping is ingestort, wordt het zoeken naar aanwijzingen een moeilijke klus. Experts worden hiervoor ter plaatse gestuurd. De bewoner van de vernielde woning wordt opgevangen.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio