Tommy Phuakdee is drukdoende met de verbouwingen in zijn toekomstig restaurant op de Steenweg. 

Tommy Phuakdee is drukdoende met de verbouwingen in zijn toekomstig restaurant op de Steenweg. ©  Dirk Vertommen

Populaire zaak Tangthai verbouwt oude krantenwinkel tot groter restaurant

Mechelen -

Het populaire Thaise restaurant Tangthai in het centrum van Mechelen verhuist dit najaar. De uitbaters hebben op de Steenweg de oude krantenwinkel gekocht en richten er een restaurant in dat bijna dubbel zo groot is. Zaakvoerder Tommy Phuakdee combineert de verbouwingen met het runnen van zijn zaak.

Sven Van Haezendonck

Tommy Phuakdee (38) en zijn echtgenote Pond Kanbanjong hebben sinds het najaar van 2018 een Thais restaurant in een pand dat ze huren in de Befferstraat. Vier jaar daarvoor begon hun avontuur met een afhaalrestaurant in de Hallestraat. In de schaduw van het stadhuis groeide hun zaak uit tot een geliefd adresje bij de Mechelaars. Soms kwamen klanten mooi opgekleed aan, maar ze dropen ook opnieuw af. Een echt restaurant was Tangthai toen nog niet, want er waren maar vier tafeltjes.

Plek voor vijftig gasten

Dat veranderde in de Befferstraat, waar het restaurant uitgroeide tot een vaste waarde in de Dijlestad. Er is plek voor een dertigtal gasten. “In ons nieuw restaurant op de Steenweg hebben we plek voor vijftig mensen”, zegt Tommy Phuakdee. Samen met zijn vrouw Pond kocht hij het pand waarin vroeger krantenwinkel Bij Jessie gevestigd was, niet ver van het standbeeld van Margareta van Oostenrijk. De verbouwingen zijn sinds een maand volop bezig. Een raamsticker kondigt de plannen aan. “Als het lukt, willen wij in september onze nieuwe zaak openen, maar dat wordt misschien nipt. Anders is het oktober.”

Tot de favoriete gerechten van klanten behoren Pad Thai, gebakken rijstnoedels met kip of scampi en Phanang, een rode kerrie met kokosmelk en verse limoenblaadjes. Verse ingrediënten en kruiden vormen de basis voor Thaise gerechten.

LEES OOK. Serge en Kristen stoppen met frituur en openen café De Goesting: “We gaan voor echte boerenkost”

“Als het lukt, willen wij in september onze nieuwe zaak openen”, zegt Tommy Phuakdee. 

“Als het lukt, willen wij in september onze nieuwe zaak openen”, zegt Tommy Phuakdee. ©  Dirk Vertommen

“Vandaag bereiden we onze gerechten nog in een kleine keuken van 3 meter bij 3. We kunnen er maximaal met vier mensen in werken. Dat beperkt ons in onze mogelijkheden. Als het te druk is, moeten we het platform voor leveringen noodgedwongen even uitschakelen en verliezen we inkomsten”, legt Tommy uit.

Grotere keuken

Bij Tangthai kun je niet alleen ter plaatse iets eten, je kunt er ook gerechten afhalen en het restaurant levert aan huis. “Een grotere keuken komt dus zeker van pas”, zegt Tommy. De verbouwingen in de toekomstige zaak combineert hij met zijn werk in het restaurant. “Ik doe veel zelf. Alle nutsleidingen leg ik zelf. Zo weet ik ze perfect liggen, mocht er zich later een probleem stellen”, vertelt de zaakvoerder.

LEES OOK. Eigenaars Mechelse frituur Veemarkt nemen frietkot op Korenmarkt over: “Het is een geschenk uit de hemel”

Iedere besparing bij de renovatie is ook meegenomen. “Door corona hebben we afgezien. Gelukkig hadden we nog afhaalmogelijkheden. Nu moeten we veel klanten weigeren”, zegt Tommy. Hij kijkt al uit naar de opening van zijn groter restaurant dit najaar. “Afgelopen zondag heb ik nog gemerkt dat hier heel veel toeristen passeren”, vertelt Tommy. Van de stad hoopt hij ook een vergunning te krijgen voor een terras.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio