© ATV

Twee havenarbeiders opgepakt in onderzoek naar invoer van cocaïne

Twee havenarbeiders en een derde verdachte zijn deze week opgepakt in een onderzoek naar invoer van cocaïne in de haven van Antwerpen. Dat bevestigt het Antwerps parket. Informatie uit Operatie Sky heeft geleid tot hun arrestatie.

jtp

De federale gerechtelijke politie voerde dinsdag in opdracht van de onderzoeksrechter verschillende huiszoekingen uit. “Dat gebeurde op de privé- en werkadressen van twee havenarbeiders en een derde verdachte”, aldus het parket van Antwerpen.

Het trio zou in 2020 betrokken zijn geweest bij een poging tot invoer van 21 kilogram cocaïne en een uithaling van 11 kilogram cocaïne in de haven van Antwerpen. De feiten kwamen aan het licht dankzij informatie uit Operatie Sky. De drie verdachten werden dinsdag door de onderzoeksrechter aangehouden.

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van de twee havenarbeiders, een 27-jarige man uit Ranst en een 34-jarige man uit Wuustwezel, vrijdag bevestigd. Voor de derde verdachte, een 27-jarige man uit Deurne, werd de behandeling met een week uitgesteld. “Het gerechtelijk onderzoek loopt verder”, zegt het parket.

Aangeboden door onze partners