Jade Reymenants bracht haar eerste single uit als ‘Jade Grady’. 

Jade Reymenants bracht haar eerste single uit als ‘Jade Grady’. © Joren De Weerdt

Jade (16) brengt eerste single uit: “Ik wil mensen blij maken met mijn stem”

Booischot -

De 16-jarige Jade Reymenants uit Booischot (Heist-op-den-Berg) heeft haar eerste single uitgebracht. Onder de naam Jade Grady zingt ze over leugens, leugens en nog eens leugens. De waarheid is dat ze overal waar ze kan de micro vastpakt om te zingen, want dat is wat ze het liefste doet.

Bert Provoost

Dat Jade ooit op een podium zou willen staan, was al vroeg duidelijk. “Ik zong al van kleinsaf aan. Door de reeks Violetta op Disney Channel raakte ik nog meer geïnspireerd om te gaan zingen. Een paar jaar later ben ik dan terechtgekomen bij mijn zangcoach Ellen Cox, van wie ik heel veel geleerd heb. Ik heb samen met haar ook een aantal covers opgenomen en zo is de bal aan het rollen gegaan”, legt Jade uit.

Haar nummer is geschreven door een Amerikaanse.

Haar nummer is geschreven door een Amerikaanse. © Joren De Weerdt

“De nummers zijn doorgestuurd naar Luc Standaert van platenlabel Cricket Hill Music en zo zijn we gaan samenwerken. Hij heeft me in contact gebracht met de muziek van Kit Hain, een Amerikaanse ex-zangeres die nummers schrijft.”

Topnummer

Zij had nog een liedje op de plank liggen dat Jade wel beviel. “Ze heeft tien jaar geleden het nummer Lies, Lies, Lies gemaakt, maar het was nog niet uitgebracht. Ik vond het meteen een topnummer. Het gaat over dat je tegen je vriendje zingt dat zijn ex leugens vertelt omdat zij hem terugwilt. Ik zing in het liedje over de ingewikkelde kant van liefde, dus”, lacht ze.

Het nummer werd hier en daar al opgepikt en wordt bijvoorbeeld geregeld gespeeld op Radio 2. “Dat maakt me heel fier. Ik heb ook live mogen optreden op de radio. Dat was het spannendste dat ik ooit al heb gedaan. Verder bleef het voorlopig bij kleinere optredens, zingen voor mijn klas of zelfs zingen op skivakantie. Ik grijp eigenlijk elke kans om een micro vast te pakken.”

Kinderdroom

“Wat ik wil bereiken? Ik wil nu meer gaan optreden en nog veel singles maken. Geld met muziek verdienen interesseert me op dit moment niet. Ik wil er vooral van genieten en mensen blij maken met mijn stem. Dat is een kinderdroom van mij. Ik moet ook nog ontdekken wat ik het liefste zing, al merk ik dat oudere nummers of jazzy liedjes mij meestal wel liggen.”

De Booischotse combineert haar zangambities met sportieve exploten. “Mijn ouders hadden jaren fitnesszaak Prisma Sport in Booischot, die nu overgenomen is. Ik fitness nog heel vaak, ga soms lopen en volg sportwetenschappen in het Heilig Hartcollege in Heist. Voorlopig valt alles goed te combineren en wil ik dat vooral blijven doen.”

 

 © Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio