De tramhaltes ‘Generaal Armstrong’ verdwijnen omdat ze amper gebruikt worden. 

De tramhaltes ‘Generaal Armstrong’ verdwijnen omdat ze amper gebruikt worden. © Joris Herregods 

Weinig gebruikte tramhaltes in Kolonel Silvertopstraat op het Kiel verdwijnen

Antwerpen -

De tramhaltes in de Kolonel Silvertopstraat, ter hoogte van het Kielpark, verdwijnen volgende week. Binnenkort start ook de heraanleg van de drukke verkeersas.

Patrick Van de Perre

De haltes Generaal Armstrong, in beide richtingen, worden dinsdag 31 mei uit dienst genomen en definitief afgeschaft. Ook de perrons en schuilhuisjes verdwijnen. De haltes, die bediend worden door de tramlijnen 4 en 10, worden tegenwoordig amper gebruikt door reizigers.

Dat blijkt uit een analyse die openbaar vervoersmaatschappij De Lijn liet uitvoeren. Volgens die analyse worden vooral de haltes Kolonel Silvertop aan de Silvertopblokken en Kielpark aan het gelijknamige park gebruikt. De plaatselijke oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers aan de af te breken halte blijven voorlopig wel behouden.

De Lijn koos ervoor om de halte nu af te schaffen omdat de werkzaamheden op de Sint-Bernardsesteenweg bijna afgelopen zijn. Aansluitend daarop zal ook de Kolonel Silvertopstraat aangepakt worden.

Behalve dat de tramsporen worden vervangen, zal ook een aantal kruispunten verkeersveiliger gemaakt worden. Langs de zuidoostzijde van de Kolonel Silvertopstraat en de Montignystraat, tussen de Sint-Bernardsesteenweg en Kielsevest, wordt het voetpad opgeknapt en komt er een breder fietspad in beide richtingen. (pvdp)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio