© Politie Antwerpen

19-jarige vermoedelijke dealers verzetten zich tegen controle

De Antwerpse politie heeft donderdag twee negentienjarigen opgepakt in Deurne die zich vermoedelijk inhielden met drugshandel. Bij hun arrestatie verzette het duo zich stevig. Ze hadden cannabis en een som cash geld bij zich.

jtp

Het wijkondersteuningsteam van de regio Oost kreeg de twee jonge mannen donderdag in de gaten aan de Frans van Heymbeecklaan in Deurne. Ze zaten op een bromfiets en waren bezig op de gsm. Toen ze zich verdacht gedroegen op de hoek van de straat, ging de politie over tot controle.

“Na de nodige weerstand voor de controle zijn de twee negentienjarigen gearresteerd”, zegt de politie, die bij het fouilleren wel degelijk vijf zakjes cannabis en 350 euro aantrof. “Er volgde ook een huiszoeking. Het bezwarend materiaal is in beslag genomen”, aldus de politie.

Nog op donderdag betrapte de politie iemand die 10 xtc-pillen had verkocht. Bij de 18-jarige thuis nam de politie een weegschaal, verpakkingsmateriaal en 44 dosissen synthetische cannabis in beslag. Bij een 23-jarige cocaïnedealer vond de politie dan weer een uitschuifbare wapenstok en pepperspray. “De verboden wapens en vier dosissen cocaïne zijn in beslag genomen”, zegt de politie.

Ook woensdag pakte de politie twee kerels op die hasj verkochten. Bij de 18-jarige en 20-jarige thuis volgde een huiszoeking. In totaal vond de politie 180 gram hasj. “De drugs, een voertuig, twee mobiele telefoons en bijna 700 euro zijn in beslag genomen.” Alle verdachten zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio