Bezoekers van Nederlands pretpark vallen vanop 6 meter hoogte uit attractie: twee volwassenen en kind naar het ziekenhuis

Bij een ongeval in pretpark Sprookjesbos in het Nederlandse Valkenburg zijn vrijdagmiddag vier bezoekers gewond geraakt toen ze vanop 6 meter hoogte met een karretje van een attractie zijn gevallen. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel.

gjs

Het ongeval in themapark Sprookjesbos in Valkenburg gebeurde rond 14.45 uur. Om een nog onduidelijke reden viel een karretje met twee volwassenen en twee kinderen aan boord van de attractie Calidius vanop goed zes meter hoogte. Drie van hen, twee volwassenen en een kind, moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. Hun toestand is stabiel. Het andere kind raakte niet ernstig gewond.

Acht gondels

Calidius is een attractie, geschikt voor alle leeftijden, die in september van vorig jaar in gebruik is genomen. Bezoekers worden in gondels meegenomen naar een hoogte van zo’n tien meter. Wanneer Calidius gaat draaien, krijgen de passagiers uitzicht over het hele park. De attractie staat nu stil en is afgezet met een lint. Een van de mandjes zou gekanteld zijn.

De familie-attractie van het type ‘air balloons’ bestaat uit acht gondels voor maximaal 32 personen. Het Sprookjesbos in Valkenburg kocht de molen twee jaar geleden van een ander park. “Sindsdien zijn alle onderdelen volledig gereviseerd”, zegt directeur Mark de Ruiter aan Looopings. De ballonnenmolen is van de Italiaanse fabrikant SBF-VISA.

Geen ontruiming

Het attractiepark draait gewoon door, van een ontruiming is geen sprake. Er is niks omgeroepen volgens bezoekers die naar buiten komen. Volgens Veiligheidsregio Zuid-Limburg hebben wel meerdere mensen het park verlaten na het incident. “Oproep aan deze mensen: indien er behoefte is aan slachtofferhulp, neem dan contact op met de gemeente Valkenburg”, klinkt het op Twitter.

 

 ©  Roger Dohmen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio