Zaakvoerder Hans Bogaerts en technicus Eduard Lazyuta op de nieuwe locatie van Poeier Fietsdepot. 

Zaakvoerder Hans Bogaerts en technicus Eduard Lazyuta op de nieuwe locatie van Poeier Fietsdepot. © Tommy Maes

Poeier Fietsdepot verhuist naar vroegere fietsenwinkel Loma in centrum Wezel

Mol, Balen -

Poeier Fietsdepot is sinds vrijdag verhuisd naar een nieuwe locatie, namelijk de vroegere fietsenwinkel Loma in het centrum van Mol-Wezel. “Toen dit pand te koop kwam te staan, hebben we geen moment getwijfeld”, zegt zaakvoerder Hans Bogaerts.

Eind augustus 2020 opende Hans Bogaerts in de Poeierstraat in Balen-Wezel zijn fietsenwinkel Poeier Fietsdepot. De naam verwijst zowel naar de vroegere munitiefabriek in Wezel als naar de wielerterm ‘poeier in de benen hebben’. Hij nam als fietsenmaker ook de fakkel over van Lowie Mariën en Diane De Weerdt van Fietsen Loma in Mol-Wezel, die eind 2020 met pensioen gingen.

Nu is de cirkel volledig rond, want sinds vrijdag is Poeier Fietsdepot verhuisd naar een nieuwe stek: het vroegere pand van Loma Fietsen in de Sint-Jozefslaan in Mol-Wezel. “Toen Lowie en Diane het winkelpand te koop hadden gezet, hebben we geen moment getwijfeld”, zegt Hans Bogaerts. “Het is de ideale locatie voor een fietsenwinkel en voor de inwoners van Wezel is het een vertrouwde plek. Onze vorige plaats in de Poeierstraat lag voor veel mensen toch wat te ver. De reacties waren ook heel positief toen we onze verhuizing bekendmaakten.”

Poeier Fietsdepot is voortaan te vinden in de vroegere winkel van Loma Fietsen.

Poeier Fietsdepot is voortaan te vinden in de vroegere winkel van Loma Fietsen. © Tommy Maes

De eerste aankondiging van de verhuizing werd op 1 april gedaan. “Veel mensen dachten dat het toen een aprilgrap was. We maken echter geen grappen, maar alleen fietsen”, vertelt Hans. “De afgelopen maanden hebben we het pand verbouwd en de winkel opgefrist. Momenteel zijn we nog volop aan de slag in het werkatelier. Het concept van Poeier Fietsdepot blijft hetzelfde: kwaliteitsfietsen en een uitstekende service. Ondertussen hebben we ons fietsenaanbod wel uitgebreid. We verkopen zowel elektrische als klassieke fietsen. En naast Gazelle en Norta verkopen we ook de merken Superior, Huyser en Klever. Dat laatste is een merk van woon-werkfietsen. Ook hebben we nog een aanbod van racefietsen.”

Poeier Fietsdepot is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 18u, zaterdag van 9 tot 15u of op afspraak. Sluitingsdagen zijn woensdag en zondag. Het adres is Sint-Jozefslaan 58, Mol-Wezel, tel. 014.75 07 96, www.poeier.be, info@poeier.be.

  ( Tommy Maes)

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio