Vic Swerts tekent het nieuwe sponsorcontract namens Soudal.  

Vic Swerts tekent het nieuwe sponsorcontract namens Soudal.  © Marc Peeters

Soudal en Nike in zee met KVC Westerlo, fanshop krijgt nieuw leven

Westerlo -

Fans van KVC Westerlo die zich het nieuwe truitje willen aanschaffen waarmee de Kemphanen straks in 1A zullen aantreden, kunnen dat eind volgende maand bestellen via Voetbalshop.be. KVC Westerlo is daarvoor een samenwerking aangegaan met The Badge Groep, het moederbedrijf van de onlinevoetbalwinkel, en kledijleverancier Nike. Ook het contract met shirtsponsor Soudal wordt verlengd tot 2026.

Marc Peeters

KVC Westerlo houdt van lokale verankering. Dat werd nog eens duidelijk onderstreept tijdens een persconferentie vrijdagmiddag in ’t Kuipje. Het belangrijkste nieuws was zonder meer dat het contract met shirtsponsor Soudal werd open gebroken en verlengd tot 2026. “Ik vind dat een beetje normaal”, zegt topman Vic Swerts van de Kempense siliconenproducent.

“Ik ben een blij man om hier te zitten samen met onze Turkse vrienden. Na de gebeurtenissen van de voorbije jaren is alles in de plooi gevallen. Dit Westerlo gaat nog hoge toppen scheren.” Soudal past hiervoor het sponsorbedrag aan, maar details worden niet bekendgemaakt.

Ook voor topman Hasan Cetinkaya van KVC Westerlo was het duidelijk dat Soudal deel uitmaakt van de Westerlo-familie. “Dat was in het verleden zo en dat zal ook in de toekomst nog het geval zijn.” Bij de promotie van 1B naar 1A is ook geopteerd voor een nieuwe kledijleverancier. De keuze viel op Nike. De aanwezigheid van het bedrijf in Laakdal en Ham geeft de Amerikaanse sportgigant toch ook beetje een lokaal karakter.

Iedereen is tevreden met de nieuwe overeenkomst.

Iedereen is tevreden met de nieuwe overeenkomst. © Marc Peeters

A-merken

“Met de samenwerking tussen onze club, Nike en Voetbalclub.be hebben de een flinke stap gezet in de richting van de professionalisering van onze organisatie”, meent Wim Van Hove, directeur van KVC Westerlo. “We halen twee absolute A-merken in huis. Zo kunnen we onze supporters nog beter bedienen op het gebied van retail, teamwear en merchandise.”

Sinds de oprichting eind vorige eeuw zijn Voetbalshop.be en Voetbalshop.nl met jaarlijks meer dan twintig miljoen bezoekers en een aanbod van meer dan vijfduizend verschillende voetbalgerelateerde producten op voorraad, de grootste voetbalretailer van de Benelux. De webshop van KVC Westerlo is vanaf deze zomer te bereiken op Voetbalshop.be/kvcwesterlo.

“We verwachten dat de nieuwe truitjes over een dikke maand online beschikbaar zijn”, weet operationeel manager Peter Boons. “Wie niet zo’n fan is van het online-kopen kan nog steeds terecht in de fanshop. Met de shop hebben we overigens ook nog plannen. Momenteel is die gelegen binnen het stadion, wat de bereikbaarheid niet echt ten goede komt. We zijn nu op zoek naar een nieuwe locatie, wel op ons domein, maar buiten het stadion.”

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio