©  BELGA

ROLAND GARROS. Belgisch duo Zanevska en Zimmermann staat in achtste finales dubbelspel

Maryna Zanevska en Kimberley Zimmermann hebben zich vrijdag geplaatst voor de achtste finales van het dubbelspel op Roland Garros. De Belgische tandem won in haar duel in de tweede ronde na één uur en 55 minuten tennis in twee sets (7-6 (7/4) en 6-4) van de Nederlandse Demi Schuurs en de Amerikaanse Desirae Krawczyk, samen het vijfde reekshoofd.

Bron: BELGA

Bij de laatste zestien treffen de 28-jarige Zanevska en de 26-jarige Zimmermann de winnaars van het duel tussen het Taiwanees-Australische duo Latisha Chan/Samantha Stosur en de Kazachs-Braziliaanse tandem Anna Danilina/Beatriz Haddad Maia. Danilina en Haddad Maia zijn samen het twaalfde reekshoofd.

In het enkelspel verloor Maryna Zanevska (WTA 62) maandag in de eerste ronde van de Chinese Qinwen Zheng (WTA 74). Kimberley Zimmermann (WTA 642) treedt niet aan in het enkel.

Met Elise Mertens, Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvanck en Greet Minnen zijn er nog vier Belgische vrouwen actief in het dubbelspel. Mertens en Flipkens treffen elkaar zaterdag in hun tweede ronde. Minnen speelt later vrijdag pas haar duel in de eerste ronde, Van Uytvanck komt ook vrijdag in de tweede ronde uit.

 

 ©  BELGA

Gillé en Vliegen bereiken achtste finales

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben hun goede vorm verdergezet. Op Roland Garros schakelden ze in de tweede ronde de Australiërs Luke Saville en Jordan Thompson uit in drie sets (6-2, 3-6 en 6-3). De partij duurde één uur en 50 minuten.

De Limburgers treffen bij de laatste zestien het Braziliaans-Spaanse paar Rafael Matos/David Vega Hernandez. Zij rekenden in hun tweede ronde in drie sets (6-4, 4-6 en 6-0) af met de Pool Lukasz Kubot en de Fransman Edouard Roger-Vasselin.

In de eerste ronde hadden Gillé en Vliegen maandag de Franse titelverdedigers Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut uitgeschakeld.

De twee Belgen zijn ook nog actief in het gemengd dubbel in Parijs. Vliegen won donderdag zijn eerste duel, aan de zijde van de Noorse Ulrikke Eikeri. Gillé speelt later op de dag zijn eerste ronde, aan de zijde van de Australische Storm Sanders.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio