© RR, Joris Herregods

Dj met gevoel voor dance- én heartbeats: hoofdverpleegkundige Stuivenbergziekenhuis warmt Sportpaleis op

Schoten, Antwerpen -

Eindelijk kan Jan Vereecke van het Sportpaleis zijn belofte waarmaken om het zorgpersoneel te belonen met een Night of The Proms. Dit weekend zingen en dansen de helden uit de Vlaamse zieken- en rusthuizen de stress en vermoeidheid uit hun lijven. Voor Ive Peeters is een dubbelrol weggelegd. De hoofdverpleegkundige van ZNA Stuivenberg is ook dj en brengt zijn tienduizenden collega’s in de juiste sfeer.

Jan Auman

Axelle Red, Mama‘s Jasje, Sandra Kim, Sylver, Laura Tesoro, Willy Sommers, Stan Van Samang, Fine Fleur en natuurlijk het Antwerp Philharmonic Orchestra staan paraat om dokters, verpleegsters en andere zorgkundigen een onbezorgde avond met topentertainment aan te bieden. Een mooi cadeau van een organisatie die nochtans zelf ook hard heeft afgezien van corona.

Feest in het Sportpaleis. 

Feest in het Sportpaleis. ©  Joris Herregods

“Wij waarderen dit gebaar van het Sportpaleis allemaal heel erg”, vertolkt Ive Peeters (42) het gevoel van het witte legioen. “Voor mij ging met deze Night of The Proms zelfs een droom in vervulling. Als dj, al sinds mijn vijftiende een grote passie van me, mogen draaien in dé muziektempel van Vlaanderen, stond op mijn bucketlist. Toen ik van Jan Vereecke groen licht kreeg om op te treden als publiekopwarmer, kon ik het amper geloven. De eerste avond was alvast een succes en ook de twee volgende Proms-avonden ga ik er een lap op geven.”

Een publiek opwarmen is niet altijd dankbaar, maar Ive gaat er met volle overgave tegenaan, met resultaat.

Een publiek opwarmen is niet altijd dankbaar, maar Ive gaat er met volle overgave tegenaan, met resultaat. © RR

Ive draaide zijn eerste plaatjes ooit onder de vleugels van mentor Christophe Orlans in een veel kleiner zaaltje: Kaddish, het jeugdhuis in zijn gemeente Schoten. “Later werd ik de vaste dj van Chiro Sint-Filippus en al gauw deden ook andere jeugdbewegingen een beroep op me. Het bekendst ben ik wellicht als dj van de in Schoten erg populaire tienerfuiven van de jeugddienst. Ik was er al bij toen die nog in de kelder van het Kasteel van Schoten doorgingen. Nu is het telkens weer een erg uitbundig event in De Kaekelaar.”

©  Joris Herregods

In het Sportpaleis moet Ive natuurlijk geen bakvissen, maar een wat rijper publiek in de juiste sfeer brengen. “Dat lukt me ook hoor”, verzekert hij “Ik draai een uurtje, van 19 tot 20u. In het begin is die immense zaal nog leeg, maar dan zie je die twintigduizend mensen toestromen. Magisch. Ik heb die eerste avond gemerkt dat vooral schlagers het goed doen. Daarnaast heb ik gekozen voor klassiekers van Wham, John Travolta & Oliva Newton John, Bryan Adams en André Hazes Jr. Het viel zichtbaar in de smaak”, vertelt Ive nog opgewonden over zijn grootste publieke optreden ooit.

Personeelsfeest

In maart 2023 verhuist hoofdverpleegkundige Ive met zijn team en alle andere medewerkers van ZNA Stuivenberg naar de nieuwe Cadix-campus op de Noorderlaan. “Of er daar ook een dj-booth voor mij voorzien is, weet ik niet”, lacht Ive. “Maar ik hoop wel te kunnen draaien op het openingsfeest. Op 24 juni komen we trouwens alweer samen om te vieren. Op het personeelsfeest in Antwerp Expo eind juni zal ik de dj van dienst zijn. Ook iets om naar uit te kijken.”

Dj Ive verkent de nog lege zitjes van het Sportpaleis.

Dj Ive verkent de nog lege zitjes van het Sportpaleis. © RR

 

 © RR

Aangeboden door onze partners